Reseptit

Minttupesto-karitsa ja perunat suolakuoressa

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

1. Aloita perunoiden valmistuksella. Kaada puolet suolasta uunivuokaan ja nosta päälle perunat. Kaada loput suolat perunoiden päälle niin, että ne peittyvät. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Halutessasi kypsennä samaan aikaan uunissa myös leivinpaperin päälle uunipellille levitellyt naattiporkkanat. 2. Valmista pesto. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja nosta pesto jääkaappiin maustumaan. 3. […]

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

35 min

*

800 g karitsan ulkofileetä

2–4 rkl voita tai öljyä

*

Minttu-pistaasipesto:

2 dl (30 g) tuoretta minttua

1 dl (10 g) tuoretta basilikaa

2 dl rypsiöljyä

1 iso valkosipulinkynsi raastettuna

30 g pistaasipähkinöitä

1/3 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria rouhittuna

1 dl parmesaanijuustoa raastettuna

*

Perunat suolakuoressa:

600 g varhaisperunoita

2 kg karkeaa merisuolaa

*

Pähkinävoi:

200 g voita

*

Lisäksi:

300 g naattiporkkanoita (pieniä)

Valmistusohje

1. Aloita perunoiden valmistuksella. Kaada puolet suolasta uunivuokaan ja nosta päälle perunat. Kaada loput suolat perunoiden päälle niin, että ne peittyvät. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Halutessasi kypsennä samaan aikaan uunissa myös leivinpaperin päälle uunipellille levitellyt naattiporkkanat.
2. Valmista pesto. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja nosta pesto jääkaappiin maustumaan.
3. Nosta lihat huoneenlämpöön ja poista mahdolliset kalvot pinnoilta. Kuumenna voi tai öljy pannulla. Paista fileitä pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Lusikoi pestoa valmiiden lihojen pintaan.
4. Laita lihat maustumaan ja vetäytymään hetkeksi tarjoiluastiaan. Peitä astia hennosti foliolla, jätä pieni rako folion ja astian väliin, jotta liika kuumuus pääsee pois eivätkä lihat ylikypsy.
5. Tee pähkinävoi. Kuumenna voita pienessä kattilassa. Älä sekoita voita vaan anna hera- ja rasvaosan erottua. Kun pohjimmainen heraosa on kauniin ruskeaa, nosta kattila liedeltä. Varo polttamasta voita pohjaan.
6. Kokoa annos. Leikkaa ulkofileet muutamaan osaan. Tarjoa liha peston kanssa. Naputtele perunoiden suolakuori auki pöydässä ja tarjoile perunat pähkinävoin kanssa. Tarjoa lisukkeena paahdettuja naattiporkkanoita.

Viinisuositus

Perelada 5 Finques Reserva 2015

439957, Alkon tuotesivu
Punaviini / DO Empordà / Katalonia, Espanja
Castillo Perelada
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Grenache Noir, Merlot, Monastrell, Samsó, Syrah
16,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin lähes hillomaisen hedelmäiset aromit toimivat kuin annoksen makeana lisäkkeenä. Peston ja voin pähkinäisyydet tuovat esiin viinistä sen kypsiä vivahteita esiin. Mediumkypsä liha pehmentää viinin tanniinisuutta. Viinin vieno minttuisuus ja paahteisuus viimeistelevät täydellisen yhdistelmän ruoan kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä