viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Metsästäjänleipä

13.02.2017 Resepti: Antti Vahtera + Kuva: Sami Repo

Metsästäjänleipä on takavuosien tuhti suomalaisklassikko. Sopii tarjottavaksi lähes kellon ympäri, brunssilta yömyöhään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

30 min

*

400-500 g naudan ulkofileetä

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl voita

*

Sienikastike:

1 iso sipuli

300 g tuoreita herkkusieniä

2 rkl voita

4 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja

ripaus mustapippuria

1/2 tl suolaa

*

Lisäksi:

4 isoa viipaletta paahtoleipää

persiljaa

Valmistusohje

1.Poista fileestä kalvot ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit kevyesti.
2. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele pihvit vehnäjauhossa ja paista voissa kypsiksi.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi tai leikkaa sienet lohkoiksi.
4. Kuullota sipulit ja sienet voin kanssa kattilassa tai paistinpannulla.
5. Ripottele pintaan jauhoja ja sekoita. Lisää sekaan kerma ja anna kiehua hetken. Mausta.
6. Paahda leivät ja persiljaa pannulla. Nosta lautasille leipien päälle pihvit ja päälle runsaasti sienikastiketta. Koristele persiljalla.

Viinisuositus

Vigneti del Vulture Pipoli Aglianico 2015

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Italia
12,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä