viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Riistapiirakka
Reseptit

Metsästäjän riistapiirakka

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
8-10 annosta

Tuhtia riistajauhelihapiirakkaa mehevöittää ja maustaa raastettu juuriselleri ja suppilovahverot. Karkea dijonsinappi antaa makuun sopivasti terävyyttä ja katajanmarjat ihanaa pihkaisuutta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa, pakaste

*

Täyte:

250 g riistajauhelihaa (hirvi, peura, metsäkauris, poro)

2 salottisipulia

pala (150 g) juuriselleriä

5 dl suppilovahveroita

2 rkl öljyä tai voita

3/4 tl suolaa

4 rkl meiramia, rosmariinia tai timjamia hienonnettuna

2 rkl pieniä kapriksia

2 rkl karkeaa dijonsinappia

1 rkl katajanmarjoja rouhittuna

3 dl kuohukermaa

3 munaa

150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan puoli tuntia ennen valmistusta.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuori juuriselleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Puhdista suppilovahverot ja hienonna pieniksi.
3. Paista suppilovahveroita kuumalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
4. Lisää pannuun tilkka öljyä, jauheliha, sipulit ja juuriselleriraaste. Paista sekoitellen, kunnes jauheliha on ruskistunut.
5. Mausta suolalla, hienonnetulla yrtillä, kapriksilla, dijonsinapilla ja katajanmarjoilla.
6. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat kevyesti öljyllä. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle vuokaan. Nosta taikinaa vuoan reunoille.
7. Sekoita kuohukerma, munat ja juustoraaste kulhossa. Sekoita joukkoon jauhelihaseos. Kaada täyte vuokaan.
8. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea. Jos täyte ruskistuu liikaa, aseta päälle leivinpaperi.
9. Anna jäähtyä. Irrota reunat ja nosta piirakka tarjoiluvadille.

Vinkki: Piirakka maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä kevyesti lämmitettynä, jolloin täyte on saanut rauhassa tekeytyä.

Viinisuositus:

Vigneti del Vulture Pipoli Aglianico 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Basilicata
12,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tarte tatin kirsikkatomaateista

time Created with Sketch.
40 + 30 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Kaupunkimetsästäjän riistareseptit

10.11.2022 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä