viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa
Reseptit

Metsästäjän riistapiirakka

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
8-10 annosta

Tuhtia riistajauhelihapiirakkaa mehevöittää ja maustaa raastettu juuriselleri ja suppilovahverot. Karkea dijonsinappi antaa makuun sopivasti terävyyttä ja katajanmarjat ihanaa pihkaisuutta.

Ainekset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa, pakaste

*

Täyte:

250 g riistajauhelihaa (hirvi, peura, metsäkauris, poro)

2 salottisipulia

pala (150 g) juuriselleriä

5 dl suppilovahveroita

2 rkl öljyä tai voita

3/4 tl suolaa

4 rkl meiramia, rosmariinia tai timjamia hienonnettuna

2 rkl pieniä kapriksia

2 rkl karkeaa dijonsinappia

1 rkl katajanmarjoja rouhittuna

3 dl kuohukermaa

3 munaa

150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan puoli tuntia ennen valmistusta.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuori juuriselleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Puhdista suppilovahverot ja hienonna pieniksi.
3. Paista suppilovahveroita kuumalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
4. Lisää pannuun tilkka öljyä, jauheliha, sipulit ja juuriselleriraaste. Paista sekoitellen, kunnes jauheliha on ruskistunut.
5. Mausta suolalla, hienonnetulla yrtillä, kapriksilla, dijonsinapilla ja katajanmarjoilla.
6. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat kevyesti öljyllä. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle vuokaan. Nosta taikinaa vuoan reunoille.
7. Sekoita kuohukerma, munat ja juustoraaste kulhossa. Sekoita joukkoon jauhelihaseos. Kaada täyte vuokaan.
8. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea. Jos täyte ruskistuu liikaa, aseta päälle leivinpaperi.
9. Anna jäähtyä. Irrota reunat ja nosta piirakka tarjoiluvadille.

Vinkki: Piirakka maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä kevyesti lämmitettynä, jolloin täyte on saanut rauhassa tekeytyä.

Viinisuositus:

Vigneti del Vulture Pipoli Aglianico 2019

Alkon tuotenro: 484037

Punaviini Italia
12,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tarte tatin kirsikkatomaateista

time Created with Sketch.
40 + 30 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka
Alkuruoka

Rosolli-juustopiiras ja piparjuurikastike

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Munaton Kasvisruoka

Lue lisää

Kaupunkimetsästäjän riistareseptit

10.11.2022 Viinilehden toimitus

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä