Reseptit

Metsästäjän riistapiirakka

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
8-10 annosta

Tuhtia riistajauhelihapiirakkaa mehevöittää ja maustaa raastettu juuriselleri ja suppilovahverot. Karkea dijonsinappi antaa makuun sopivasti terävyyttä ja katajanmarjat ihanaa pihkaisuutta.

Ainekset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa, pakaste

*

Täyte:

250 g riistajauhelihaa (hirvi, peura, metsäkauris, poro)

2 salottisipulia

pala (150 g) juuriselleriä

5 dl suppilovahveroita

2 rkl öljyä tai voita

3/4 tl suolaa

4 rkl meiramia, rosmariinia tai timjamia hienonnettuna

2 rkl pieniä kapriksia

2 rkl karkeaa dijonsinappia

1 rkl katajanmarjoja rouhittuna

3 dl kuohukermaa

3 munaa

150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan puoli tuntia ennen valmistusta.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuori juuriselleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Puhdista suppilovahverot ja hienonna pieniksi.
3. Paista suppilovahveroita kuumalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
4. Lisää pannuun tilkka öljyä, jauheliha, sipulit ja juuriselleriraaste. Paista sekoitellen, kunnes jauheliha on ruskistunut.
5. Mausta suolalla, hienonnetulla yrtillä, kapriksilla, dijonsinapilla ja katajanmarjoilla.
6. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat kevyesti öljyllä. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle vuokaan. Nosta taikinaa vuoan reunoille.
7. Sekoita kuohukerma, munat ja juustoraaste kulhossa. Sekoita joukkoon jauhelihaseos. Kaada täyte vuokaan.
8. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea. Jos täyte ruskistuu liikaa, aseta päälle leivinpaperi.
9. Anna jäähtyä. Irrota reunat ja nosta piirakka tarjoiluvadille.

Vinkki: Piirakka maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä kevyesti lämmitettynä, jolloin täyte on saanut rauhassa tekeytyä.

Viinisuositus:

Vigneti del Vulture Pipoli Aglianico 2018

Alkon tuotenro: 484037

Punaviini Italia
12,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Riistapihvit ja yrttivoi

time Created with Sketch.
45 min
Liharuoka
Pikkusyötävä

Karitsamakkara-nakkipiilot

time Created with Sketch.
35 min
Maidoton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus