Maustekakku ja mascarponevaahtoa

Sekoita munat ja sokeri puukauhalla tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja yhdistä munamassaan. Kaada taikina voilla voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku lämpimänä. Tarjoile halutessasi mascarponevaahdon kanssa. Mascarponevaahto Sekoita kaikki aineet tasaiseksi vaahdoksi vispilällä. Pursota vaahto maustekakkuviipaleiden väliin tai tarjoile erikseen kulhosta.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 munaa

3 dl sokeria

175 g normaalisuolaista sulatettua voita

2 dl kermaviiliä

4,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

2 tl kanelia

0,5 neilikkaa

0,5 tl soodaa

Mascarponevaahto

2 dl mascarponejuustoa

1 dl kermaa

0,5 dl sokeria

0,5 dl Sambuca-likööriä

Valmistusohje

Sekoita munat ja sokeri puukauhalla tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja yhdistä munamassaan. Kaada taikina voilla voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku lämpimänä. Tarjoile halutessasi mascarponevaahdon kanssa.

Mascarponevaahto

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi vaahdoksi vispilällä. Pursota vaahto maustekakkuviipaleiden väliin tai tarjoile erikseen kulhosta.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla