viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Maustekakku ja mascarponevaahtoa

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita munat ja sokeri puukauhalla tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja yhdistä munamassaan. Kaada taikina voilla voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku lämpimänä. Tarjoile halutessasi mascarponevaahdon kanssa. Mascarponevaahto Sekoita kaikki aineet tasaiseksi vaahdoksi vispilällä. Pursota vaahto maustekakkuviipaleiden väliin tai tarjoile erikseen kulhosta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 munaa

3 dl sokeria

175 g normaalisuolaista sulatettua voita

2 dl kermaviiliä

4,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

2 tl kanelia

0,5 neilikkaa

0,5 tl soodaa

Mascarponevaahto

2 dl mascarponejuustoa

1 dl kermaa

0,5 dl sokeria

0,5 dl Sambuca-likööriä

Valmistusohje

Sekoita munat ja sokeri puukauhalla tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja yhdistä munamassaan. Kaada taikina voilla voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku lämpimänä. Tarjoile halutessasi mascarponevaahdon kanssa.

Mascarponevaahto

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi vaahdoksi vispilällä. Pursota vaahto maustekakkuviipaleiden väliin tai tarjoile erikseen kulhosta.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä