Yleinen

Mansikkasalsa

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Mansikoista valmistuu hetkessä kesäinen salsa grilliruoan kaveriksi tai leivän päällä nautittavaksi.

Ainekset

4–6 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton, kasvis

10 min + 10 min maustumiseen

*

1/2 l mansikoita

1/2–1 vihreä chili

1 dl kevät- tai ruohosipulia hienonnettuna

1 dl basilikaa hienonnettuna

1 limetin mehu

1 rkl oliiviöljyä

1/4 tl suolaa

ripaus roseepippuria rouhittuna

Valmistusohje

1. Poista mansikoista vihreät kannat ja leikkaa marjat pieniksi kuutioksi. Hienonna chili siemenineen, sipulinvarret ja basilika.
2. Sekoita kulhossa kaikki salsan ainekset.
3. Anna maustua viileässä noin 10 minuuttia.
4. Nauti mansikkasalsa viinin ja guacamolen kanssa tortillan tai leivän päällä.

Arkiviinisuositus

Yellowglen Pink Dry

529077, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Australia
Yellowglen Vineyards
Chardonnay, Pinot Noir, Shiraz
9,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti
Jälkiruoka

Vastaavia artikkeleita

Kuohuviiniä & mansikoita

19.04.2016 Kuva Johanna Myllymäki + Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo