Reseptit

Mansikkasalsa

Mansikoista valmistuu hetkessä kesäinen salsa grilliruoan kaveriksi tai leivän päällä nautittavaksi.

Ainekset

4–6 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton, kasvis

10 min + 10 min maustumiseen

*

1/2 l mansikoita

1/2–1 vihreä chili

1 dl kevät- tai ruohosipulia hienonnettuna

1 dl basilikaa hienonnettuna

1 limetin mehu

1 rkl oliiviöljyä

1/4 tl suolaa

ripaus roseepippuria rouhittuna

Valmistusohje

1. Poista mansikoista vihreät kannat ja leikkaa marjat pieniksi kuutioksi. Hienonna chili siemenineen, sipulinvarret ja basilika.
2. Sekoita kulhossa kaikki salsan ainekset.
3. Anna maustua viileässä noin 10 minuuttia.

Arkiviinisuositus

Yellowglen Pink Dry

529077, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Australia
Yellowglen Vineyards
Chardonnay, Pinot Noir, Shiraz
9,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Nauti mansikkasalsa viinin ja guacamolen kanssa tortillan tai leivän päällä.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Nuotio-bouillabaisse

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Testissä vanha kunnon Zinfandel – maista ainakin nämä viinit!

15.07.2019 Ulla Häkkinen Kuva: Shutterstock

42 parasta laatikkoviiniä

11.07.2019 Eeva Turunen

Millainen viininystävä olet, metallimuusikko Antti Hyyrynen?

09.07.2019 Eeva Turunen + Artikkelikuva: Sakara Records