Reseptit

Mansikka-proseccomehujää

11.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

servings Created with Sketch.
n. 6 annosta

Mansikka-proseccomehujäät ovat hellepäivien pelastaja! Kirpeänraikas limettimehu, kupliva, päärynäinen prosecco ja makeat mansikat päivittävät jäätelöaltaiden viilentäjän aikuiseen makuun. Viinipohjaiset mehujäät ovat kekseliäs aperitiivi ja niitä voi varioida loputtomasti. Onko sinun kesäsuosikkisi prosecco- punaviini- vai jälkiruokaviinipohjainen?

Ainekset

3 dl proseccoa

30 ml limettimehua

6 tl sokeria

mansikoita

*

Lisäksi:

mehujäämuotteja

Valmistusohje

1. Mittaa prosecco, limettimehu ja sokeri kannuun. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
2. Kaada mehujääseos muotteihin.
3. Leikkaa mansikoista siivuja ja lisää ne muotteihin.
4. Jäädytä pakastimessa yön yli.

Huom! Mehujää on hauska alkumalja tai keskipäivän raikastaja, joka sisältää proseccoa puolikkaan kuohuviinilasillisen verran.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Mansikka-melonisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

10 x kesärosee – kesän parhaat pinkit viinit

31.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

3 x kevyt ja kulauteltava grillipunkku

25.07.2022 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Keski-Suomi tutuksi: kesämatka Suomen keskipisteeseen

04.07.2022 Teksti ja kuvat Ville Palonen