Reseptit

Mansikka-mascarponecroissant

23.06.2021 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Täytä croissantit mascarponevaahdolla ja mansikoilla, koristele basilikalla. Kesän herkullisimmat croissantit maistuvat niin aamupalalla, brunssilla, eväsretkellä kuin kahvihetkessäkin.

Ainekset

6 croissanttia

2 rkl mantelilastuja

1 rkl hunajaa

1 dl vispikermaa

½ pkt (125 g) mascarponejuustoa

½ sitruuna (kuori raastettuna)

1 tl sokeria

½ l mansikoita

basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Halkaise croissantit, jotta voit täyttää ne.
2. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat väriä.
3. Sivele hunajaa croissanttien pintaan ja paina mantelilastut hunajaan.
4. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon mascarpone ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori. Makeuta sokerilla.
5. Täytä croissantit mascarponevaahdolla, halkaistuilla mansikoilla ja basilikanlehdillä.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Retiisi-mansikkagazpacho

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock