Mansikka-jugurttipuikot

Mansikka-jugurttipuikko tuo viilennystä ja raikkautta kuumaan kesäpäivään.

servings 6-8 kpl annosta

15.02.2017 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6-8 kpl

*

3 dl tuoremansikkasosetta (300-400 mansikkaa)

1 rkl hunajaa

1 limetti

3 dl turkkilaista jugurttia

2 rkl hunajaa

1/2-3/4 dl minttua hienonnettuna

Valmistusohje

1. Soseuta mansikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
2. Makeuta sose hunajalla ja mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.
4. Mausta jugurtti hunajalla ja mintulla. Sekoita.
5. Annostele osa mansikkasoseesta mehujäämuotteihin. Nosta pakastimeen jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
5. Lisää päälle jugurttiseosta ja anna jähmettyä jälleen pakastimessa ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
6. Kun muotit ovat täynnä täytteitä, anna jähmettyä vielä puoli tuntia pakastimessa, ennen kun painat tikut puikkoihin.
7. Puikot ovat valmiita muutaman tunnin kuluttua ja säilyvät pakastimessa useamman viikon.

Vinkki:
Käytä mehupuikkojen tikkuina vaikkapa pillejä, vanhoja lusikoita tai puutikkuja.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla