viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Maltainen joulukinkku

01.12.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

Maistuisiko tänä jouluna maltainen joulukinkku kera valkoviinin?

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10 annosta

maidoton

20 min + 6 h paistamiseen ja 1–2 vrk marinointiin

*

noin 3 kg tuore kinkku (esim. tuoresuolattu luuton kinkku)

*

Marinadi:

1,5 l kotikaljaa tai porter-olutta

3 valkosipulinkynttä

1 tl kuivattua oreganoa (tai 3 vartta tuoretta oreganoa)

*

Kuorrute:

2 rkl sinappia

8 rkl luumusosetta

4 rkl mallasuutetta tai tummaa siirappia

2 tl ruokokidesokeria

1 tl suolaa

2 munan keltuaista

*

Pinnalle:

3 viipaletta mallasleipää (esim. Maalahden limppu tai saaristolaisleipää)

Valmistusohje

1. Kaada kotikalja tilavaan kannelliseen astiaan, esimerkiksi ämpäriin tai suureen kulhoon. Mausta kalja kuorituilla, viipaloiduilla valkosipuleilla ja oreganolla.
2. Marinoi kinkkua 1-2 vrk mallasjuomassa jääkaapissa.
3. Valuta joulukinkku marinadista. Ota kinkku huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen paistoa. Kinkun lämpötilan tulisi olla noin 10 astetta ennen kypsennystä.
4. Aseta joulukinkku nahkapuoli ylöspäin uuniritilän päälle ja aseta ritilä uunipannun päälle. Kuivaa kinkun pinta paperilla. Työnnä paistolämpömittari, mieluiten digitaalinen, kinkun paksuimpaan kohtaan. Jos kinkku on luullinen, varo työntämästä luuhun saakka.
5. Kaada uunipannulle noin 2 dl marinadia ja 3 dl vettä, jottei rasva pala tai räisky kinkun kypsyessä. Voit myös valella kinkkua paiston aikana uunipellille valuneella nesteellä.
6. Paista kinkkua 100–110-asteisessa uunissa, kunnes kinkun sisälämpötila on 73 astetta. Kolmen kilon luuttomassa kinkussa paistoaika on noin 4 tuntia. Jos haluat kinkusta ylikypsän, paista kunnes sisälämpötila on 83 astetta. Lämpötila nousee pari astetta vielä uunista poistamisen jälkeen.
7. Anna paistetun kinkun hieman jäähtyä ennen kuorruttamista.
8. Poista kinkusta nahka ja mahdollinen verkko. Halutessasi voit ohentaa rasvakerrosta tai poistaa sen kokonaan.
9. Hienonna mallasleipäviipaleet tehosekoittimessa murumaiseksi.
10. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa. Sivele seos kinkun pintaan ja ripottele päälle mallasleipämurut.
11. Paahda kinkkua uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Viinisuositus

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Coastal Region
20,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä