Maksastroganoff

Poista maksasta kalvo ja jänteet. Leikkaa maksa kahden sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja kuutioi kahden sentin paloiksi. Paista maksanpalat voissa kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Ruskista silputtu sipuli ja porkkananpalat pannulla ja kaada maksapalojen päälle. Ripottele pinnalle vehnäjauhoa ja lisää vettä niin, että pinta peittyy. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Lisää […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g naudan maksaa

5 porkkanaa

2 silputtua sipulia

4 etikkakurkkua

1 rkl Dijon-sinappia

2 dl smetanaa

4 rkl voita

4 rkl vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Poista maksasta kalvo ja jänteet. Leikkaa maksa kahden sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja kuutioi kahden sentin paloiksi. Paista maksanpalat voissa kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Ruskista silputtu sipuli ja porkkananpalat pannulla ja kaada maksapalojen päälle. Ripottele pinnalle vehnäjauhoa ja lisää vettä niin, että pinta peittyy. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Lisää kuutioidut etikkakurkut, sinappi ja jatka keittämistä, kunnes maksa ja porkkanat ovat pehmeitä. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää smetana ja kuumenna hetki. Tarjoile perunamuhennoksen kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla