viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Maalaissalaatti ja paahdettu lohi

20.06.2018 Kira Weckman + Viinisuositus Kalle Naatula + Kuva Sami Piskonen

Maalaissalaatti, lohisalaatti ja gamay. Raikkaan marjaisa, eloisan hapokas ja viehättävän aromaattinenkin gamay on yksi monikäyttöisimpiä punaviinejä ruokapöydässä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

*

2 l vettä

2 dl merisuolaa

2 rkl sokeria

800 g lohifileetä

1 tl fenkolinsiemeniä

1 tl korianterinsiemeniä

*

Salaattikastike:

2 rkl vadelmaviinietikkaa

2 rkl Dijon-sinappia

1 tl suolaa

1 1/2 dl rypsiöljyä

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl juoksevaa hunajaa

*

Salaatti:

50 g (noin 1 dl) auringonkukansiemeniä

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

10 varhaisperunaa

vettä

1 tl suolaa

200 g neulapapuja

1 rs (200 g) herkkusieniä

1 friseesalaatti

1 rs vuonankaalia

1 pieni punasipuli (tai muutama varsi kevätsipulia)

1 nippu retiisiä

1 avomaankurkku

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä, kunnes suola ja sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi. (voit tehdä jo edellisenä päivänä)
2. Leikkaa lohi neljäksi palaksi. Poista halutessasi nahka. Nosta kalat kylmään liemeen, anna maustua vartti.
3. Nosta kalat liemestä ja kuivaa pinta.
4. Paahda maustesiemeniä pannulla. Jauha jäähtyneenä morttelissa.
5. Paista kaloja kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on rapeaa. Käännä ja paista hetki. Kala saa jäädä kypsyydeltään roseeksi.
6. Kaada jauhetut maustesiemenet lautaselle. Dippaa kalat lihapuolelta mausteseokseen. Kääri kalat kelmuun. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan päivään.
7. Valmista salaattikastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pulloon, ravista sekaisin. Säilytä jääkaapissa. Ravista uudelleen juuri ennen tarjoilua.
8. Tee salaatti. Paahda siemeniin kuivalla pannulla väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, anna jäähtyä.
9. Keitä pestyt perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää veteen myös pavut, keitä niitä 2 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
10. Halkaise jäähtyneet perunat. Laita perunat kulhoon, kaada päälle noin 1/3 salaatinkastikkeesta. Nosta jääkaappiin maustumaan.
11. Puhdista ja halkaise herkkusienet. Paahda sienet kuivalla pannulla kypsiksi. Mausta sienet muutamalla ruokalusikallisella salaatinkastiketta, anna maustua jääkaapissa.
12. Pese ja kuivaa salaatti ja vuonankaali. Revi salaatti pieneksi.
13. Kuori ja suikaloi punasipuli. Viipaloi retiisit ja kurkku ohueksi.
14. Kokoa kaikki lohisalaatti yhdeksi isoksi salaatiksi tai annoslautasille. Kaada kastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile maalaissalaatti lohen, rapean leivän ja gamay-viinin kanssa.

Viinisuositus

Jules Bernolin Beaujolais Supérieur 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Bourgogne
11,49 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Kirkas perunasalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Roadtripillä Bourgognesta Champagneen

30.05.2022 Viinilehden toimitus

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä