Reseptit

Maa-artisokka-tryffelipasta

06.09.2019 Suvi Rüster + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Valkosipuliöljyssä paistettu maa-artisokka maistuu lihaisalta. Loraus tryffeliöljyä tekee pastasta salonkikelpoisen.

Ainekset

500 g maa-artisokkia

5 valkosipulinkynttä

1 ruukku salviaa

200 g gnocchi-pastaa

vettä

1 tl suolaa

50 g voita

1 rkl tryffeliöljyä

1 dl pekaanipähkinää

1 dl parmesaania raasteena

mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Revi salviasta lehdet, hienonna varret.
2. Keitä pasta kevyesti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä.
3. Sulata voi paistokasarissa. Lisää maa-artisokka ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita.
4. Mausta tryffeliöljyllä ja suolalla. Lisää salvianlehdet ja pekaanipähkinät. Paista vielä pari minuuttia.
5. Sekoita joukkoon keitetyt pastat. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Rouhaise pinnalle myllystä mustapippuria.

Viinisuositus

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2017

Alkon tuotenro: 599447

Valkoviini Itävalta
17,10 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Paahdetut maa-artisokat

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Maa-artisokkakeitto ja maa-artisokkasipsit

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Keitto

Vastaavia artikkeleita

Munakoiso-tomaattipasta ja suomalaisten suosima klassikkoviini

Kaupallinen yhteistyö

14.12.2020 Viinilehden toimitus

Tyylikkäästi talven juhlahetkiin!

Kaupallinen yhteistyö

30.11.2020 Viinilehden toimitus

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä