Reseptit

Maa-artisokka-tryffelipasta

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Valkosipuliöljyssä paistettu maa-artisokka maistuu lihaisalta. Loraus tryffeliöljyä tekee pastasta salonkikelpoisen.

Ainekset

500 g maa-artisokkia

5 valkosipulinkynttä

1 ruukku salviaa

200 g gnocchi-pastaa

vettä

1 tl suolaa

50 g voita

1 rkl tryffeliöljyä

1 dl pekaanipähkinää

1 dl parmesaania raasteena

mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Revi salviasta lehdet, hienonna varret.
2. Keitä pasta kevyesti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä.
3. Sulata voi paistokasarissa. Lisää maa-artisokka ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita.
4. Mausta tryffeliöljyllä ja suolalla. Lisää salvianlehdet ja pekaanipähkinät. Paista vielä pari minuuttia.
5. Sekoita joukkoon keitetyt pastat. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Rouhaise pinnalle myllystä mustapippuria.

Viinisuositus

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2017

Alkon tuotenro: 599447

Valkoviini Itävalta
18,62 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tryffelirisotto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Yhden astian lasagne

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Pasta
Pääruoka

Pasta bolognese

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Mehevä pääsiäisviini ja karitsa-pastabolognese

Kaupallinen yhteistyö

20.03.2020 Viinilehden toimitus

Helppoa ja herkullista – Katso reseptit ja viinisuositukset

17.03.2020 Viinilehden toimitus

Suomalainen tryffeli, totta vai tarua?

21.01.2020 Riikka Huotari + Kuvat Sami Repo