Reseptit

Maa-artisokkatryffelipasta

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Valkosipuliöljyssä paistetun maa-artisokan maku on lihaisa. Loraus tryffeliöljyä tekee pastasta salonkikelpoisen.

Ainekset

500 g maa-artisokkia

5 valkosipulinkynttä

1 ruukku salviaa

200 g gnocchi-pastaa

vettä

1 tl suolaa

50 g voita

1 rkl tryffeliöljyä

1 dl pekaanipähkinää

1 dl parmesaania raasteena

mustapippuria

Valmistusohje

1.Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Revi salviasta lehdet, hienonna varret.
2. Keitä pasta kevyesti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä.
3. Sulata voi paistokasarissa. Lisää maa-artisokat ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita.
4. Mausta tryffeliöljyllä ja suolalla. Lisää salvianlehdet ja pekaanipähkinät. Paista vielä pari minuuttia.
5. Sekoita joukkoon keitetyt pastat. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Rouhaise pinnalle myllystä mustapippuria.

Viinisuositus

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2017

599447, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DAC Kremstal Reserve / Niederösterreich, Itävalta
Sepp Moser
Grüner Veltliner
19,80 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Yhden astian lasagne

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Pasta
Pääruoka

Pasta bolognese

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Viinilehden viini- ja tryffelimatka Piemonteen 23.–26.11.2019

16.09.2019 Viinilehden toimitus. Kuvat: Shutterstock ja Casa Visette

Nyt herkutellaan tryffelillä!

12.11.2015 Teksti Katri Saukkonen + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino + Lähde Lars C. Ingman