Reseptit

Maa-artisokkatikkarit

26.12.2020 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tänään kaikki saavat tikkarin! Maa-artisokkatikkari yllättää talvisen aterian aluksi, se nautitaan aperitiivina tarjottavan kuohuviinin kanssa.

Ainekset

8 maa-artisokkaa

100 g brie-juustoa

1 ruukku salviaa

½ tl suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

25–50 g voita paistamiseen

puutikkuja, esim. grilli/varrastikkuja

Valmistusohje

1. Pese ja kuori maa-artisokat.
2. Kuumenna paistinpannu ja lisää voita sekä maa-artisokat pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokka on juuri ja juuri kypsää. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta maa-artisokat pannulta uunivuokaan.
3. Lisää paistinpannuun nokare voita ja paista salvianlehdet rapeaksi. Nosta salviat lopuksi talouspaperin päälle, jotta saat niistä liian rasvan pois.
4. Leikkaa juustosta ohuita viipaleita, laita jokaisen maa-artisokan päälle. Gratinoi grillivastuksen alla 225-asteisessa uunissa tai kaasupolttimella, kunnes juusto on hieman sulanut ja maa-artisokka kypsää.
5. Murskaa rapeaa salviaa jokaisen maa-artisokan pintaan. Työnnä maa-artisokat puutikkuihin ja tarjoile.

Viinisuositus:

Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut

Alkon tuotenro: 544037

Kuohuviini Itävalta
16,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Sinihomejuusto-saaristolaisleivät

time Created with Sketch.
10 min
Munaton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Samppanja on erinomainen juustoviini

11.04.2019 Antti uusitalo + Kuva Sami Piskonen

Brie de Meaux, maailmankuulu ranskalainen valkohomejuusto

20.02.2017 Antti Uusitalo Kuva: Sami Piskonen