viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Maa-artisokkatikkarit

26.12.2020 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tänään kaikki saavat tikkarin! Maa-artisokkatikkari yllättää talvisen aterian aluksi, se nautitaan aperitiivina tarjottavan kuohuviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8 maa-artisokkaa

100 g brie-juustoa

1 ruukku salviaa

½ tl suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

25–50 g voita paistamiseen

puutikkuja, esim. grilli/varrastikkuja

Valmistusohje

1. Pese ja kuori maa-artisokat.
2. Kuumenna paistinpannu ja lisää voita sekä maa-artisokat pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokka on juuri ja juuri kypsää. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta maa-artisokat pannulta uunivuokaan.
3. Lisää paistinpannuun nokare voita ja paista salvianlehdet rapeaksi. Nosta salviat lopuksi talouspaperin päälle, jotta saat niistä liian rasvan pois.
4. Leikkaa juustosta ohuita viipaleita, laita jokaisen maa-artisokan päälle. Gratinoi grillivastuksen alla 225-asteisessa uunissa tai kaasupolttimella, kunnes juusto on hieman sulanut ja maa-artisokka kypsää.
5. Murskaa rapeaa salviaa jokaisen maa-artisokan pintaan. Työnnä maa-artisokat puutikkuihin ja tarjoile.

Viinisuositus:

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Endiivit kaprismajoneesilla ja sardellilla

time Created with Sketch.
25 min
Maidoton Kalaruoka
Alkuruoka

Bloody Mary -katkarapucocktail

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Lue lisää

Samettisen pehmeä brie ja 2 x viini

10.07.2023 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Brien ja rieslingin täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

28.11.2022 Viinilehden toimitus

Ihana, täyteläinen valkohomejuusto

02.05.2022 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä