Maa-artisokka, maa-artisokkakeitto ja maa-artisokkasipsit

Maa-artisokkakeitto ja maa-artisokkasipsit

Maa-artisokka on oiva mukula, jonka viinikumppanin ratkaisee sen valmistustapa. Maa-artisokkakeitto ja -sipsit nauttivat suosiosta pinot gris -valkoviinin kera. Valitse arkeen tai juhlaan sopivat viinit!

40 min
servings 4 annosta

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

800 g maa-artisokkia

1 purjo (valkoinen osa)

2 salottisipulia

1 iso peruna (jauhoinen lajike)

1 rkl voita tai öljyä

4 dl kasvislientä

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1 tl suolaa

1/4 tl pippuria

ripaus cayennepippuria

*

Sipsit:

200 g maa-artisokkia

1 1/2 dl rypsiöljyä

sormisuolaa

Valmistusohje

1. Kuori maa-artisokat. Viipaloi purjon valkoinen osa ja huuhdo viipaleet siivilässä. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja paloittele peruna.
2. Kuullota kasviksia hetki rasvassa kattilassa
3. Lisää kasvisliemi ja viini. Keitä kasvikset pehmeiksi.
4. Soseuta kasvikset sileäksi soseeksi.
5. Kaada kerma soseen joukkoon, kuumenna ja mausta keitto
6. Sipsejä varten mukuloita ei tarvitse kuoria. Leikkaa ne lehden ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinileikkurilla tai juustohöylällä. Kuivaa viipaleet talouspaperilla.
7. Paista sipsit 175-asteisessa öljyssä useammassa erässä kullanruskeiksi ja rapeiksi.
8. Valuta liika öljy talouspaperin päällä ja mausta suolalla. Tarjoa keiton kanssa.
9. Nauti maa-artisokkakeitto ja maa-artisokkasipsit pinot gris´n kera.

Viinisuositus herkulliseen arkeen:

Viinisuositus juhlaan:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla