viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
lohitartat
Reseptit

Lohitartar salaatinlehdellä & inkiväärimajoneesia

23.02.2022 Resepti: Kalle Kiukainen Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Sydänsalaatinlehdeltä tarjottava, suuntuntumaltaan täyteläinen lohitartar vaatii viiniltä runsautta ja yhdistelmää ryhdittävää hapokkuutta. Uuden maailman puhtaan hedelmäiset kuohuvat, raikkaat sauvignon blancit ja rieslingit ovat kokeilemisen arvoisia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Lohitartar:

500 g lohifileetä

1 rkl seesaminsiemeniä

2 limettiä

suolaa

muutama oksa korianterinlehtiä

2 kpl sydänsalaattia

shisolehtiä

*

Inkiväärimajoneesi:

pieni pala inkivääriä

2 keltuaista

1 rkl sinappia

1 sitruunan mehu

5 dl rypsiöljyä

suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Lohitartar salaatti:

1. Poista lohesta nahka, ruodot ja ruskeat osat
2. Paahda seesaminsiemeniä pannulla
3. Raasta limetin kuoret. Leikkaa lohi pieneksi kuutioksi. Mausta limekuoriraasteella ja suolalla.
4. Lisää sekaan jäähtyneet seesaminsiemenet.
5. Tarkista maku. Tarjoile lohitartar sydänsalaatinlehdeltä inkiväärimajoneesin ja hienonnetun shizolehden kanssa.

Inkiväärimajoneesi:

1. Kuori ja raasta inkivääri. Purista raasteesta mehu kulhoon.
2. Lisää keltuaiset, sinappi ja sitruunanmehu. Sekoita öljy vispilällä joukkoon.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit lisätä sitruunanmehua tuomaan lisää raikkautta ja happoa.

Viinisuositus:

Jansz Premium Cuvée Brut

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Tasmania
29,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä