viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lohipastrami

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin, punaisen lohipalan. Mausta suolalla. Anna maustua noin 1,5 – 2 tuntia. Kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti siihen. Nosta 100-asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5 – 8 minuuttia. Älä anna lohen sisälämpötilan ylittää 25-astetta. Jäähdytä nopeasti. Poista kelmu ja pyörittele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 100 - 120 g lohifilettä henkeä kohti

1 dl murskattua musta-, valko- ja punapippuria

merisuolaa

frisee-salaattia

rucola-salaattia

ruohosipulia

vähän parmesania

1/2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin, punaisen lohipalan. Mausta suolalla. Anna maustua noin 1,5 – 2 tuntia.

Kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti

siihen. Nosta 100-asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5 – 8 minuuttia. Älä anna lohen sisälämpötilan ylittää 25-astetta. Jäähdytä nopeasti.

Poista kelmu ja pyörittele lohi kauttaaltaan pippuriseoksessa. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja tarjoile sekoitetun salaatin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Perunatortilla tryffelillä

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Quiche lorraine metsäsienistä

time Created with Sketch.
55 + pohjan esipaistamine min
Leivonnainen
Pääruoka

Kurpitsarisotto

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: Uuden ravintolan ensiaskeleet

09.10.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Mona Salminen, Jesse Järvensivu ja Hansvalimaki.fi

Viiniä ja pizzaa! 5 parasta pizza-viiniyhdistelmää

08.10.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Vive La France! – 5 x ranskalainen viini viikonloppuun

08.10.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä