viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lohipastrami

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin, punaisen lohipalan. Mausta suolalla. Anna maustua noin 1,5 – 2 tuntia. Kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti siihen. Nosta 100-asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5 – 8 minuuttia. Älä anna lohen sisälämpötilan ylittää 25-astetta. Jäähdytä nopeasti. Poista kelmu ja pyörittele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 100 - 120 g lohifilettä henkeä kohti

1 dl murskattua musta-, valko- ja punapippuria

merisuolaa

frisee-salaattia

rucola-salaattia

ruohosipulia

vähän parmesania

1/2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin, punaisen lohipalan. Mausta suolalla. Anna maustua noin 1,5 – 2 tuntia.

Kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti

siihen. Nosta 100-asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5 – 8 minuuttia. Älä anna lohen sisälämpötilan ylittää 25-astetta. Jäähdytä nopeasti.

Poista kelmu ja pyörittele lohi kauttaaltaan pippuriseoksessa. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja tarjoile sekoitetun salaatin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä