Lohi-rapukeksit

Lohi-rapukeksit

Rapukeksit lohitäytteellä ovat raikas, aasialaishenkinen sormisyötävä illanistujaisiin.

30 min
servings 20 annosta

27.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g lohifileetä

10 cm pala kurkkua

1 punasipuli

1 punainen chili

1 vihreä chili

1 ruukku korianteria

5 limeä

½ dl oliiviöljyä

½ dl seesaminsiemeniä

½ tl suolaa

2 tl kardemummarouhetta

*

Rapukeksit:

20 rapukeksiä esim. Aasia-marketeista

2 rkl savustettua paprikajauhetta

1 rkl chilijauhetta

*

Koristeluun:

kirjolohenmätiä

erilaisia chilejä

pala tuoretta piparjuurta

kardemummarouhetta

Valmistusohje

1. Poista lohesta nahka ja rasvat. Leikkaa 1/2-1 cm kuutioiksi.
2. Kuori kurkku, poista siemenosa ja kuutioi. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri.
3. Yhdistä kasvis- ja lohikuutiot samaan kulhoon. Raasta sekaan limenkuoret ja purista mehut. Lisää oliiviöljy, seesaminsiemenet, suola ja kardemumma. Sekoita.
4. Levitä rapukeksit työlaudalle. Sekoita paprika- ja chilijauhe. Ripottele mausteseosta siivilän läpi rapukeksien päälle.
5. Nosta reilu ruokalusikallinen lohiseosta rapukeksin päälle. Leikkaa koristeluun varatut chilit paperinohuiksi viipaleiksi. Koristele rapukakut chilillä kirjolohenmädillä. Raasta lopuksi pinalle tuoretta piparjuurta ja ripottele kardemummaa.

Vinkki! Voit käyttää maissikeksejä tai tortillalastuja rapukeksien sijaan. Mausta lopuksi savustetulla paprika-chiliseoksella.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla