viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Lohi-rapukeksit
Reseptit

Lohi-rapukeksit

27.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
20 annosta

Rapukeksit lohitäytteellä ovat raikas, aasialaishenkinen sormisyötävä illanistujaisiin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g lohifileetä

10 cm pala kurkkua

1 punasipuli

1 punainen chili

1 vihreä chili

1 ruukku korianteria

5 limeä

½ dl oliiviöljyä

½ dl seesaminsiemeniä

½ tl suolaa

2 tl kardemummarouhetta

*

Rapukeksit:

20 rapukeksiä esim. Aasia-marketeista

2 rkl savustettua paprikajauhetta

1 rkl chilijauhetta

*

Koristeluun:

kirjolohenmätiä

erilaisia chilejä

pala tuoretta piparjuurta

kardemummarouhetta

Valmistusohje

1. Poista lohesta nahka ja rasvat. Leikkaa 1/2-1 cm kuutioiksi.
2. Kuori kurkku, poista siemenosa ja kuutioi. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri.
3. Yhdistä kasvis- ja lohikuutiot samaan kulhoon. Raasta sekaan limenkuoret ja purista mehut. Lisää oliiviöljy, seesaminsiemenet, suola ja kardemumma. Sekoita.
4. Levitä rapukeksit työlaudalle. Sekoita paprika- ja chilijauhe. Ripottele mausteseosta siivilän läpi rapukeksien päälle.
5. Nosta reilu ruokalusikallinen lohiseosta rapukeksin päälle. Leikkaa koristeluun varatut chilit paperinohuiksi viipaleiksi. Koristele rapukakut chilillä kirjolohenmädillä. Raasta lopuksi pinalle tuoretta piparjuurta ja ripottele kardemummaa.

Vinkki! Voit käyttää maissikeksejä tai tortillalastuja rapukeksien sijaan. Mausta lopuksi savustetulla paprika-chiliseoksella.

Viinisuositus:

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,69 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Bloody Mary -katkarapucocktail

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Bulgogi mausteisten kantarellien kera

time Created with Sketch.
maustumiseen 2 h + valmistukseen 20 min
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Bo SSäm ravunpyrstöistä

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Ihastu Aasiaan! 8 x aasialainen resepti + valkoviini

30.01.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä