Reseptit

Lohi-rapukeksit

27.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
20 annosta

Rapukeksit lohitäytteellä ovat raikas, aasialaishenkinen sormisyötävä illanistujaisiin.

Ainekset

400 g lohifileetä

10 cm pala kurkkua

1 punasipuli

1 punainen chili

1 vihreä chili

1 ruukku korianteria

5 limeä

½ dl oliiviöljyä

½ dl seesaminsiemeniä

½ tl suolaa

2 tl kardemummarouhetta

*

Rapukeksit:

20 rapukeksiä esim. Aasia-marketeista

2 rkl savustettua paprikajauhetta

1 rkl chilijauhetta

*

Koristeluun:

kirjolohenmätiä

erilaisia chilejä

pala tuoretta piparjuurta

kardemummarouhetta

Valmistusohje

1. Poista lohesta nahka ja rasvat. Leikkaa 1–1/2 cm kuutioiksi.
2. Kuori kurkku, poista siemenosa ja kuutioi. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri.
3. Yhdistä kasvis- ja lohikuutiot samaan kulhoon. Raasta sekaan limenkuoret ja purista mehut. Lisää oliiviöljy, seesaminsiemenet, suola ja kardemumma. Sekoita.
4. Levitä rapukeksit työlaudalle. Sekoita paprika- ja chilijauhe. Ripottele mausteseosta siivilän läpi rapukeksien päälle.
5. Nosta reilu ruokalusikallinen lohiseosta rapukeksin päälle. Leikkaa koristeluun varatut chilit paperinohuiksi viipaleiksi. Koristele rapukakut chilillä kirjolohenmädillä. Raasta lopuksi pinalle tuoretta piparjuurta ja ripottele kardemummaa.

Vinkki! Voit käyttää maissikeksejä tai tortillalastuja rapukeksien sijaan. Mausta lopuksi savustetulla paprika-chiliseoksella.

Viinisuositus:

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve 2019

Alkon tuotenro: 909317

Valkoviini Alsace
12,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Aasialaiset silakkarullat

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Blinipiirakka

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Kalaruoka
Jälkiruoka

Mustikka-pannacotta ja mantelimuru

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Munaton

Vastaavia artikkeleita

Tomi Björck: ”Kun vedän kokkitakin päälle, tarvitaan kauhakuormaaja kaatamaan mut.”

12.11.2020 Riikka Huotari + kuva Sami Piskonen

Rapukauden maistuvin rapukeitto ja vivahteikas uutuus-riesling – rapujuhlat voivat alkaa!

Kaupallinen yhteistyö

06.08.2020 Viinilehden toimitus

Rapukausi ja rapujuhlat alkavat

18.07.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä