Reseptit

Linssi-porkkanahummus

30.11.2020 Elisa Johansson + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
10 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Nopeasti valmistuva hummus on herkullinen illanistujaisten naposteltavana, se tuo vaihtelua leivän päälle ja toimii niin uuniperunan täytteenä kuin dippikastikkeenakin. Oranssiin hummukseen väriä tuovat linssit ja porkkana, makua Lähi-idän mausteet.

Ainekset

1 prk (380/230 g) keitettyjä punaisia linssejä (esim. Pirkka)

1 porkkana

1 valkosipulinkynsi

2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa

noin 1/2 dl ekstraneitsyt oliiviöljyä

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1 tl jeeraa eli juustokuminaa

½ tl korianterin siemeniä

¼ tl mustapippuria

*

Lisäksi:

feta-juustoa

lehtipersiljaa

sumac-maustetta

patonkipaloja

Valmistusohje

1. Valuta ja huuhtele linssit. Kuori ja pilko kasvikset. Pese sitruuna.
2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Käytä sitruunasta sekä raastettu kuori, että puristettu mehu.
3. Jauha ainekset tasaiseksi tahnaksi. Jos hummus on kovin paksua, lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
4. Laita hummus lautaselle, ripottele päälle murustettua fetajuustoa, lehtipersiljasilppua ja sumacia. Tarjoile paahdettujen tai tuoreen patongin kanssa.

Viinisuositus:

Torres Viña Esmeralda 2019

Alkon tuotenro: 007531

Valkoviini Espanja
11,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linsseillä täytetty bataatti

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Porkkanakeitto ja rapeat juustokuutiot

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lämmin porkkana-ankkasalaatti

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Lähi-idän herkkuja läheltä

14.05.2020 Mika Niiniranta + kuvat Susa Junnola