Reseptit

Linsseillä täytetty bataatti

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Laita bataatti pullistelemaan proteiineja ja täytä se linsseillä. Samalla taktiikalla voi kokata myös myskikurpitsaa, kesäkurpitsaa tai munakoisoa.

Ainekset

4 pientä tai 2 isoa bataattia

2 rkl öljyä

½ tl suolaa

*

Täyte:

2 tlk (380 g/230 g) keitettyjä linssejä

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 tl fariinisokeria

1 tl ras el hanout -maustetta

1 tl suolaa

1/2 tl kardemummaa

1/2 tl kuivattua chiliä myllystä

4 rkl pähkinärouhetta, esim. saksanpähkinää

200 g fetajuustoa

4 rkl vihreää dukkah’a (esim. Mill & Mortar)

*

Tarjoiluun:

tuoretta korianteria tai minttua

(hummusta ja tsatsikia)

Valmistusohje

1. Huuhtele ja harjaa bataatit puhtaiksi Leikkaa pitkittäin kahtia. Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele päälle öljyä ja ripottele suolaa.
2. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Valuta linsseistä neste pois ja huuhtaise ne siivilässä.
4. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista öljyssä inkiväärin kanssa kypsäksi.
5. Lisää linssit pannuun ja paista hetki. Sekoita seokseen sokeri ja mausteet. Murenna joukkoon feta.
6. Tee bataatteihin viilto ja levitä bataatti auki. Täytä kolo linssiseoksella.
7. Jatka bataattien paistamista 225-asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes feta saa väriä.
8. Viimeistele täytetyt bataatit dukkah’lla. Tarjoa yrttien ja halutessasi hummuksen ja tsatsikin kanssa.

Viinisuositus:

Pierre Sparr Pinot Gris Grande Réserve 2016

Alkon tuotenro: 593957

Valkoviini Alsace
14,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Perunapizza bianco

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Arancini

Kasvisruoka
Pääruoka

Kolmen juuston munakoisokääröt

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

Neljän tähden valkoviini ja syksyn herkullisin sienipasta

Kaupallinen yhteistyö

17.09.2020 Viinilehden toimitus

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus