viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lihapastaragu

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhtele liha kylmässä vedessä, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Anna kiehahtaa reilusti. Kuori vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipuli. Mausta suolalla ja laita pippurit sekaan. Anna kiehua 2–3 tuntia kunnes liha on pehmennyt. Nosta lihat liemestä ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi ja keitä sitä reilusti kokoon. Irrota lihat luista ja pienennä. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–1,5 kg luullista naudan keittolihaa (lapa, etuselkä)

2 sipulia

2 porkkanaa

1 palsternakka

1 selleri

15–20 valkopippuria

suolaa

 

2 prk paseerattua tomaattia

1 prk tomaattimurskaa

2 valkosipulin kynttä

0,5 dl basilikan lehtiä

suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl sokeria

400 g kierremakaronia (fusilli)

Valmistusohje

Huuhtele liha kylmässä vedessä, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Anna kiehahtaa reilusti. Kuori vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipuli. Mausta suolalla ja laita pippurit sekaan. Anna kiehua 2–3 tuntia kunnes liha on pehmennyt. Nosta lihat liemestä ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi ja keitä sitä reilusti kokoon. Irrota lihat luista ja pienennä. Lisää lihat liemeen, samoin tomaatit, murskattu valkosipuli, basilika ja mausteet. Anna vielä poreilla ainakin puoli tuntia. Jos lientä on liikaa, keitä ilman kantta, jos sitä liian vähän, voit lurauttaa vaikkapa valkoviiniä sekaan. Tarjoile esimerkiksi fusillin kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä