viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lihapastaragu

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhtele liha kylmässä vedessä, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Anna kiehahtaa reilusti. Kuori vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipuli. Mausta suolalla ja laita pippurit sekaan. Anna kiehua 2–3 tuntia kunnes liha on pehmennyt. Nosta lihat liemestä ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi ja keitä sitä reilusti kokoon. Irrota lihat luista ja pienennä. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–1,5 kg luullista naudan keittolihaa (lapa, etuselkä)

2 sipulia

2 porkkanaa

1 palsternakka

1 selleri

15–20 valkopippuria

suolaa

 

2 prk paseerattua tomaattia

1 prk tomaattimurskaa

2 valkosipulin kynttä

0,5 dl basilikan lehtiä

suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl sokeria

400 g kierremakaronia (fusilli)

Valmistusohje

Huuhtele liha kylmässä vedessä, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Anna kiehahtaa reilusti. Kuori vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipuli. Mausta suolalla ja laita pippurit sekaan. Anna kiehua 2–3 tuntia kunnes liha on pehmennyt. Nosta lihat liemestä ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi ja keitä sitä reilusti kokoon. Irrota lihat luista ja pienennä. Lisää lihat liemeen, samoin tomaatit, murskattu valkosipuli, basilika ja mausteet. Anna vielä poreilla ainakin puoli tuntia. Jos lientä on liikaa, keitä ilman kantta, jos sitä liian vähän, voit lurauttaa vaikkapa valkoviiniä sekaan. Tarjoile esimerkiksi fusillin kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

3x ravintola alkoholittomalle nautiskelijalle

05.07.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat Helmi Padatsu ja ravintolat

Ruokakauppaviinit – nämä testasimme!

20.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä