viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lihaliemi

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhdo luut ja liha hyvin kylmässä vedessä. Laita luut ja liha kattilaan (käytä mielellään 10 l kattilaa). Lisää kylmää vettä siten että liha ja luut peittyvät noin 5 cm. Kuumenna liemi. Kun pintaan alkaa kertyä vaahtoa, poista se reikäkauhalla. Sekoita keitosta välillä puukauhalla pohjasta asti ja kuori vaahtoa. Kun vaahdon muodostus loppuu, lisää paloitellut juurekset […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg raakaa vasikanpotkaa

2 kg pieneksi pilkottuja vasikanluita raakoina

2 porkkanaa

2 sipulia

1 juuriselleri

1 purjo

3 tuoretta timjaminoksaa

1 nippu persiljaa

laakerinlehti

Valmistusohje

Huuhdo luut ja liha hyvin kylmässä vedessä. Laita luut ja liha kattilaan (käytä mielellään 10 l kattilaa). Lisää kylmää vettä siten että liha ja luut peittyvät noin 5 cm. Kuumenna liemi. Kun pintaan alkaa kertyä vaahtoa, poista se reikäkauhalla. Sekoita keitosta välillä puukauhalla pohjasta asti ja kuori vaahtoa. Kun vaahdon muodostus loppuu, lisää paloitellut juurekset ja mausteet. Keitä lientä hiljaa hymyillen noin 4-5 tuntia. Kuori pinnalle kertyvää rasvaa ja vaahtoa pois keittämisen aikana. Muista lisätä välillä kattilaan vettä, sillä luiden ja juuresten on oltava veden alla koko keittämisen aikana. Nosta liemikattila liedeltä ja anna jäähtyä. Älä koske liemeen sormin. Siivilöi jäähtynyt liemi sideharson läpi varovasti toiseen kattilaan. Keitä lientä tiiviiksi, kunnes 1/3 määrästä on kiehunut pois. Mausta liemi tilkalla portviiniä, mieleisilläsi yrteillä ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä