Vahteran resepti

Lihacarpaccio

26.06.2012 Antti Vahtera

Lihacarpaccion salaisuus piilee laadukkaassa lihassa. Valitsen carpacciolle kevyempi viini mikä ei jyrää selkeälinjaista annosta alleen.

Ainekset

300 g naudan sisäfileetä

100 g tuoreita herkkusieniä

kylmäpuristettua oliiviöljyä

sitruunan mehua

parmesan-lastuja

mustapippuria myllystä

Maldon suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista naudanfilee hyvin kalvoista ja rasvasta. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen 2 tunniksi. Näin filee kohmettuu helpommin käsiteltäväksi.
2. Poista kelmu ja leikkaa ohuita, 1 mm siivuja lautasille vieri viereen. Jos olet käyttänyt veistä ja siivuista on tullut liian paksuja tai epätasaisia, voit ottaa palan kelmua, peittää siivut sillä ja painella siivut esimerkiksi tasapohjaisella kattilalla ohuiksi.
3. Sivele lautasten pohjalle ripaus oliiviöljyä. Asettele lihaviipaleet lautaselle.
4. Viipaloi herkkusienet ja lisää lautasille lihojen päälle. Pirskottele pintaan oliiviöljyä, sitruunan mehua ja lisää parmesan- lastuja. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile lihacarpaccio hyvän viinin kera.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka

Lue lisää

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus