Reseptit

Lihacarpaccio

time Created with Sketch.
2 h 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Carpaccio on alkuruokien klassikko. Se on helppo valmistaa ja maistuu yksinkertaisuudessaan täydelliseltä, kunhan liha on laadukasta. Paritimme Antti Vahteran carpaccion Viinilehden Vuoden roseeviinin 2019 kanssa.

Ainekset

n. 200 g vasikan paistia- tai fileetä

1 tl oliiiviöljyä

Maldon-suolaa

mustapippuria

2–3 rkl parmesaania hienoksi raastettuna

4 tl ruohosipulia hienoksi leikattuna

4 tl kapriksia

3 rkl majoneesia

1 rkl worchestershire-kastiketta

*

Lisäksi:

muovikelmua

pursotinpussi

Valmistusohje

1. Poista lihasta tarkasti kalvot ja rasva. Pakkaa liha tiukaksi paketiksi muovikelmuun. Nosta pakastimeen ja anna jäätyä.
2. Anna jäätyneen lihan sulaa hetki. Poista kohmeisesta lihasta kelmut ja kuivaa liha paperilla.
3. Levitä tarjoilulautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautasen pinta on liukkaan öljyinen.
4. Leikkaa lihasta niin ohuita viipaleita kuin pystyt. Nosta viipaleet öljytylle lautaselle vieri viereen. Peitä lihat kelmulla ja painele käsin lihat vielä tasaisen ohuiksi, jos joukossa on paksuja viipaleita.
5. Ripottele lihojen päälle suolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä, parmesaaniraaste, ruohosipulisilppu ja kaprikset.
6. Sekoita majoneesi ja worchestershire-kastike keskenään kulhossa. Lusikoi majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa pussin kärjestä pieni pala pois. Pursota carpaccion pintaan majoneesilla raitoja tai pieniä nokareita.

Viinisuositus

Viinilehden Vuoden roseviini 2019

Julius Rosé 2018

452227, Alkon tuotesivu
Roseeviini / Qualitätswein Rheinhessen / Saksa
Julius
Merlot, Pinot Noir
12,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia artikkeleita

TOP 5 – Rotevat ja notkeat riistaviinit

06.11.2018 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund

TOP 5 – Pihviviinit

23.02.2018 Antti Rinta-Huumo