Reseptit

Lehtikaali-vuohenjuustostrudel ja vihersalaatti

30.03.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
55 min
servings Created with Sketch.
8-10 palaa annosta

Lehtikaali-vuohenjuustostrudel lainaa makunsa iki-ihanasta spanakopitasta eli kreikkalaisesta feta-pinaattipiirakasta. Älä anna rullalle kiepsahtaneen piirakan rustiikin ulkoasun hämätä, sillä lehtevien kerrosten sisällä piilottelee muhkea makumaailma.

Ainekset

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

200 g lehtikaalia

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

1 dl parmesaania raastettuna

200 g vuohenjuustoa

1 rkl sitruunankuorta raastettuna

1 tl juoksevaa hunajaa

suolaa

mustapippuria myllystä

1/2 tl kuivattua chiliä myllystä

3 perunaa (keitettyä ja kypsää)

175 g filotaikinaa (noin 8 levyä)

4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

Voiteluun noin 75 g voita sulatettuna

*

Päälle:

1 rkl seesamin- tai unikonsiemeniä

*

Tarjoiluun:

vihersalaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Poista lehtikaalista kovat osat. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi.
2. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla voi-öljyseoksessa.
3. Laita lehtikaali pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti.
4. Lisää joukkoon parmesaani ja vuohenjuusto paloina. Mausta sitruunankuorella, hunajalla, suolalla, pippurilla ja chilillä.
5. Viipaloi keitetyt perunat.
6. Laita yksi filotaikinalevy leivinpaperin päälle työtasolle. Sivele päälle kevyesti voita. Laita päälle toinen filolevy. Toista voilla sively ja jatka näin, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.
7. Levitä taikinalle lehtikaalitäyte, perunaviipaleet ja paahdetut pinjansiemenet.
8. Kääri rullalle. Jos taikina repeilee pahasti, ota yksi ylimääräinen filolevy ja kietaise se rullan ympärille. Voitele pinta kevyesti voilla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
9. Siirrä rulla leivinpaperineen pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa strudel vihreän salaatin kanssa.

Viinisuositus

Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut

Alkon tuotenro: 544037

Kuohuviini Itävalta
16,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Papu-vuohenjuustosalaatti ja paahdettu sitruunavinegretti

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Mämmipataleipä

time Created with Sketch.
kohoaminen 12-16 h + valmistusaika 45 min
Maidoton Leipä

Lue lisää

Kasvisunelmia – 4 x sesongin vegeruoka

23.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

5 x pääsiäisen herkullisimmat reseptit ja viinisuositukset

30.03.2021 Viinilehden toimitus

Täydellinen mämmiviini

29.03.2021 Elisa Johansson + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Repo