Reseptit

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

10.03.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Avoin lasagne on tyylikäs tapa tarjota lasagnea. Vartissa valmis herkku on pastan ja perinteisen lasagnen risteytys. Kastikkeena avolasagnessa on paahdettu voisula.

Ainekset

80 g voita

4 tuorepastalevyä (esim. Rana)

250 g portobellosieniä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1/4 tl suolaa

150 g puolipehmeää vuohenjuustoa

(pähkinöitä)

mustapippuria myllystä

basilikaa

Valmistusohje

1. Paahda voi kattilassa vaalean ruskeaksi. Nosta kattila sivuun levyltä, mutta pidä voisula lämpimänä kannen alla.
2. Pilko sienet, hienonna sipulit. Paista seosta pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla.
3. Keitä pastalevyjä noin 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Nosta levyt suoraan (kuumennetuille) lautasille. Lisää päälle sieniseos ja murennettu juusto. Valuta pinnalle voisula ja viimeistele annokset basilikalla sekä mustapippurilla (ja rouhituilla pähkinöillä). Tarjoile lasagne suositusviinin kera.

Viinisuositus:

Torres Digno Sauvignon Blanc 2020

Alkon tuotenro: 543297

Valkoviini Chile
10,48 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Parsacroissant

time Created with Sketch.
30 min
Liharuoka
Alkuruoka

Pähkinäiset vuohenjuusto-uuniviikunat

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Vuohenjuusto-puolukkaleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Sardinia – herkuttelijoiden mystinen saari

14.05.2022 Mika Niinikoski + kuvat Susa Junnola

Franciacorta – Italian kuohuviinien aatelistoa

09.04.2022 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus