Lasagne Bolognese

Sulata voi kasarissa. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Varo, ettei seos ruskistu. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää maito jauhoihin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kypsennä hiljalleen kiehuttamalla ja koko ajan sekoittaen. Mausta muskotilla ja suolalla. Kastikkeen tulee jäädä varsin löysäksi. Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta ruskistettu liha […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g tuorepastalevyä

Bechamel-kastike

60 g voita

50-60 g vehnäjauhoja

2 l kulutusmaitoa

raastettua muskottipähkinää

suolaa

Bolognese-kastike

400 g hyvää jauhettua naudanlihaa

1 keskikokoinen sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

500 g murskattuja tomaatteja

1 porkkana

1 varsiselleri

3 rkl tomaattipyrettä

0.5 dl vettä

ripaus chiliä

1 /2 dl tuoretta basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua)

mustapippuria

suolaa

1 rkl voita

100 g parmesaania

100 g mozzarella juustoraastetta

Valmistusohje

Sulata voi kasarissa. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Varo, ettei seos ruskistu. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää maito jauhoihin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kypsennä hiljalleen kiehuttamalla ja koko ajan sekoittaen. Mausta muskotilla ja suolalla. Kastikkeen tulee jäädä varsin löysäksi.

Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta ruskistettu liha pois ja kuullota pannussa pieneksi pilkotut sipulit, porkkanat ja sellerit. Lisää murskatut tomaatit, tomaattipyre, viini, chili, basilika ja mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurskaa tai vettä). Kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.

Kypsennä pasta ohjeen mukaan ja jätä levyt pyyhkeiden alle lepäämään. Voitele vuoka voilla. Kaada alimmaiseksi vuokaan valkokastiketta. Levitä ensimmäinen kerros jauhelihakastiketta, jonka päälle uudestaan valkokastiketta ja parmesanraastetta. Sitten pastalevyjä, jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja parmesanraastetta. Pastalevyjä tulisi olla ainakin kolme kerrosta. Levitä päällimmäiseksi valkokastiketta ja ripottele pinnalle vielä mozzarella-juustoraastetta.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna lasagnen levähtää hetki ennen herkuttelua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla