viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Lämminsavulohikulho

27.04.2017 Teresa Välimäki + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kevään ja kesän paras lämminsavulohikulho on herkullisia makuja tulvillaan. Uusia perunoita, mummon kurkkuja, sitruunaa, lohta ja kermaviilikastiketta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

20 min

*

4 munaa

300-400 g lämminsavulohta

sitruunamarinoitua perunasalaattia

tillikurkkuja

piparjuurikermaviiliä

tilliä

*

Sitruunamarinoitu perunasalaatti:

500-600 g pieniä keitettyjä perunoita (uusia perunoita)

1 sitruuna

1/2 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Piparjuuri-kermaviili:

1 prk kermaviiliä

2 tl piparjuuritahnaa

1/2 sitruunan mehu

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Tillikurkut:

1/2 kurkku kuutioina

2 rkl väkiviinaetikkaa

2 tl sokeria

ripaus suolaa

3 rkl tuoretilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Keitä munia, noin 4 minuuttia. Jäähdytä.

2. Valmista perunasalaatti. Paloittele perunat lämpiminä kulhoon. Sekoita joukkoon yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy ja mausteet. Anna maustua hetki.

3. Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon muut ainekset ja anna maustua hetki.

4. Tee tillikurkut. Laita kurkkukuutiot kannelliseen astiaan. Lisää loput aineet. Sulje kansi ja ravistele maut sekaisin.

5. Kokoa annos tarjoilukulhoihin. Lusikoi kulhoon ensin perunasalaatti ja paloittele viereen lohi. Lisää puolitetut kananmunat ja tillikurkut. Viimeistele kastikkeella ja tuoreella tillillä.

Viinisuositus

Craggy Range Te Muna Road Vineyard Sauvignon Blanc 2013

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
19,24 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min

Lue lisää

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä