Yleinen

Lämmin porkkana-ankkasalaatti

06.04.2021 Tain Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Unohda porkkanan arkisuus ja tarjoa viikonloppuna karamellisoituja porkkanatikkuja ja ankanrintaa.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, laktoositon

30 minuuttia + 1 h lihan lämpenemiseen

*

2 ankanrintaa

suolaa

pippuria

*

Porkkanatikut:

3–4 porkkanaa

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl vaahterasiirappia

1/2 tl hiutalesuolaa

1/2 tl mustapippuria

*

Lisäksi:

1 appelsiini

1 ps salaattisekoitusta

*

Kastike:

1/2 dl porkkanamehua

2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl raastettua inkivääriä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)

2 rkl sitruunamehua

1/2 dl öljyä

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paista ensin ankanrinnat. Ota liha huoneenlämpöön tunniksi. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Tee rasvapintaan ristikkoviillot.
2. Pane ankka kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alapäin. Kuumenna pannu ja paista, kunnes nahka on rapeaa ja ruskeaa. Käännä lihat ja paista 1 minuutti.
3. Kypsennä uunissa 5–6 minuuttia. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja kääri folioon.
4. Nosta uunin lämpö 225-asteeseen. Leikkaa porkkanat tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Mittaa öljy, siirappi ja mausteet kulhoon, kääntele joukkoon porkkanat. Levitä tikut pellille leivinpaperin päälle.
5. Paahda uunissa, kunnes porkkanat ovat rukeita ja rapeita. Käännä porkkanat kerran kypsennyksen aikana.
6. Sekoita kaikki kastikeen ainekset keskenään.
7. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi. Levitä salaattisekoitus ja appelsiinipalat lautasille. Lisää porkkanatikut ja viipaloidut ankanrinnat. Tarjoa lämmin salaatti ja kastike erikseen.

Valkoviinisuositus

Adobe Gewürztraminer Reserva 2020

Alkon tuotenro: 532677

Valkoviini Chile
10,59 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Punaviinisuositus

Hahn Pinot Noir 2018

Alkon tuotenro: 479657

Punaviini Kalifornia
19,89 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Mämmipataleipä

time Created with Sketch.
kohoaminen 12-16 h + valmistusaika 45 min
Maidoton Leipä
Jälkiruoka

Mämmi-suklaafondant

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

5 x pääsiäisen herkullisimmat reseptit ja viinisuositukset

30.03.2021 Viinilehden toimitus

Täydellinen mämmiviini

29.03.2021 Elisa Johansson + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Repo

3 x pääsiäisen lammasviini

22.03.2021 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä