Reseptit

Lakka-juusto-tortut

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
10 annosta

Joulutortut, ovatko ne makeaa vai sittenkin suolaista? Bongaa tuttu makupari leipäjuusto ja lakat nyt joulutortusta ja nauti kuohuviinin kanssa.

Ainekset

1 pkt (500 g) torttutaikinalevyjä

noin 200 g leipäjuustoa

oksa rosmariinia

reilu 1 dl lakkoja

*

Rosmariinihunaja:

1 dl hunajaa

1–2 rkl rosmariinia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt neliöiksi, kuten joulutorttuja tehdessä.
2. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi.
3. Aseta kunkin taikinaneliön keskelle pari rosmariininlehteä ja muutama kuutio leipäjuustoa. Jätä noin 10 juustokuutiota käyttämättä. Taittele tortut haluamaasi muotoon.
4. Paista joulutortut kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 10–15 min. Lisää puolessa välissä paistoa loput juustot torttujen päälle.
5. Torttujen paistuessa sekoita hunaja ja hienonnettu rosmariini. Keitä seosta kattilassa muutama minuutti.
6. Nosta valmiiden torttujen päälle lakkoja ja valuta rosmariinihunajaa. Tarjoa saman tien joko haaleina tai huoneenlämpöisinä.

Kuohuviinisuositus

Zonin Moscato Dolce

Alkon tuotenro: 579014

Kuohuviini Italia
5,99 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Lakka-valkosuklaatoffee

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton
Pikkusyötävä

Vastaavia artikkeleita

3 x portviini ja juusto

19.12.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä