Yleinen

Kvinoasalaatti ja kikhernekrutongit

06.04.2021 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo

Kvinoasalaatti on maustettu herkullisella tahinikastikkeella ja tarjoillaan rapeiden kikhernekrutonkien kanssa.

Ainekset

6 pääruoka- tai 10 pikkuannosta

gluteeniton, munaton, maidoton, kasvis

1 h

*

5 dl punaista kvinoaa

1 nippu vihreää parsaa

vettä

1/2 tl suolaa

4 maissia (esikeitettyä)

1 + 1 rkl oliiviöljyä

1 rasia (200 g) keltaisia kirsikkatomaatteja

2 avokadoa

2 kevätsipulin vartta

50 g babypinaattia

*

Tahinikastike:

1 valkosipulinkynsi

1 salottisipuli

1/2 dl sitruunan mehua

1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)

1 rkl tahinia

1 rkl siirappia

*

Kikhernekrutongit:

1 tlk (310 g) kikherneitä

1 rkl rypsiöljyä

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl juustokuminaa

1/2 tl oreganoa

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Tee kikhernekrutongit. Valuta ja huuhtele kikherneet, levitä ne keittiöpyyhkeen päälle. Nosta päälle toinen liina ja kuivaa kevyesti hieromalla. Nypi pois irronneet kuoren palat.
2. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita.
3. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat kuivia.
4. Kumoa kikherneet leivinpaperoidulle tarjottimelle rapeutumaan.
5. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Laita sipulisilput ja muut kastikkeen ainekset purkkiin. Sulje kannella ja ravista sekaisin.
6. Huuhtele kvinoa siivilässä vedellä.
7. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois, kuori nuppuun saakka. Leikkaa parsat kolmeen osaan.
8. Keitä parsoja 2 minuuttia suolavedessä. Nosta parsat pois ja siirrä kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon.
9. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, käytä parsojen keitinvettä.
10. Siivilöi kvinoasta vesi pois ja jäähdytä lävikössä kylmällä vedellä.
11. Hiero maisseihin rypsiöljyä (1 rkl) ja grillaa niihin väriä. Voit myös paahtaa maisseihin väriä 200-asteisessa uunissa muutaman kerran käännellen.
12. Nosta parsat pois vedestä, laita kulhoon, lisää kvinoa, mausta ruokalusikallisella oliiviöljyä. Sekoita.
13. Nosta maissi pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaa jyvät irti. Lisää maissit kvinoan joukkoon.
14. Puolita kirsikkatomaatit. Puolita avokadot, poista kivet. Irrota hedelmäliha kuoresta ja leikkaa lohkoiksi. Hienonna kevätsipuli.
15. Kaada puolet kastikkeesta salaattiin, sekoita. Kumoa salaatti tarjoiluvadille, lisää tomaatit, kevätsipuli, avokadolohkot ja pinaatit päälle. Valuta loppu kastike salaatin pinnalle ja viimeistele kikhernekrutongeilla.

Vinkki: Tee kikhernekrutongit jopa viikkoa aiemmin. Säilytä kuivakaapissa ilmavassa astiassa, esimerkiksi lasipurkissa, jonka kansi on auki.

Viinisuositus

Alkon tuotenro:

Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pinaatti-gorgonzolasalaatti

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sumakilla terävöitetty uunijuures-kanasalaatti

time Created with Sketch.
15+35 min
Gluteeniton Kanaruoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Viinitollo – viiniä iloisella ja rennolla asenteella

19.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Elina Strengel

Master of Wine – matkalla mestareiksi?

15.04.2021 Sanna Pöyry + kuvat Tero Ahonen ja Robert Seger

Tunnetko Silvanerin? Viininharrastajat himoitsevat siitä tehtyjä viinejä

14.04.2021 Mika Vanne