Kurpitsarisotto

Syksyinen risotto saa kermaisuutta ja väriä paahdetusta kurpitsasta ja cashewpähkinöistä.

1 h 5 min
servings 4 annosta

18.09.2024 Satu Koivisto + kuva Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pieni myskikurpitsa (n. 600 g)

2 rkl (oliivi)öljyä

100 g cashewpähkinöitä

12 dl kasvislientä

2 salottisipulia

1 varsisellerin varsi

noin 20 salvianlehteä

2 rkl (oliivi)öljyä

4 dl risottoriisiä (Arborio)

1 ½ dl vettä

1 sitruunan mehu

¾ tl suolaa

muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Edellisenä iltana: laita cashewpähkinät likoamaan veteen kannellisessa kulhossa ja nosta jääkaappiin.
2. Puolita myskikurpitsa ja kaiverra siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa kuorineen paksuiksi viipaleiksi. Valuta päälle öljyä. Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsa tuntuu pehmeältä. Irrota kuoret.
3. Laita kasvisliemi kiehumaan. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja hienonna varsiselleri. Hienonna salvianlehdet.
4. Lämmitä öljy toisessa kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipulia ja varsiselleriä, kunnes ne pehmenevät hieman, noin 7 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi kattilaan muutamassa erässä. Sekoita välillä voimakkaasti, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä.
5. Riisin kiehuessa tee kurpitsatahna. Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois. Soseuta cashewpähkinät, vesi, sitruunamehu ja suola korkeassa kannussa sauvasekoittimella kermaiseksi kastikkeeksi, tähän menee muutama minuutti. Lisää kurpitsa ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
6. Kun riisi on lähes al dente, lisää kurpitsatahna kattilaan ja kuumenna. Viimeistele salvialla ja mustapippurilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla