Reseptit

Kurkuma-kukkakaalikeitto

03.03.2020 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Tuore kurkuma tuo väriä kookosmaitoiseen kasviskeittoon. Nauti keltainen kukkakaalikeitto pinot gris -luomuviinin kanssa.

Ainekset

5 perunaa

½ kukkakaali

1 sipuli

1 kourallinen pensaspapuja

3 cm inkivääriä

3 valkosipulinkynttä

1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

noin 1,2 l vettä

4 rkl punaisia linssejä

2 rkl curryjauhetta

2 tl tuoretta kurkumaraastetta tai jauhettua kurkumaa

1 tl suolaa

*

Viimeistelyyn:

chililastuja

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat.
2. Irrota kukkakaalista lehdet, heitä nahistuneet pois ja säästä loput. Irrota kukkakaalista varsi, kuori kuivat kohdat hedelmäveitsellä pois ja viipaloi loppu varsi. Irrota kukkakaalista nuput, jaa suupalan kokoisiksi.
3. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
4. Pese pensaspavut ja nypi niistä kannat pois.
5. Kuori inkivääri ja hienonna se. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
6. Laita kasvikset papuja ja kukkakaalinlehtiä lukuun ottamatta isoon kattilaan. Kaada kattilaan kookosmaito, lisää 3 kookosmaitotölkiln verran kylmää vettä keittoon (yhteensä 1,2 l). Lisää linssit ja mausteet.
7. Kiehauta ja keitä kukkakaalikeittoa noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
8. Tarkista liemen maku, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Lisää pavut ja kukkakaalin lehdet, keitä vielä minuutti.
9. Koristele kukkakaalikeitto chililastuilla.

Viinisuositus

Jean Biecher Pinot Gris 2018

Alkon tuotenro: 934477

Valkoviini Alsace
12,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Crème ninon, ranskalainen hernesosekeitto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Seljanka (venäläinen kalakeitto) ja sahrami-smetana

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Välimerellinen bourride-madekeitto

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen