Yleinen

Kuohuviinihyytelö

Kuohuviini on nyt syötävän hyvää. Hyydytä kuohuviini laseihin ja nauti kesämarjojen kanssa jälkiruoaksi tai pakkaa mukaan piknikille.

Ainekset

5 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

10 min + 4 h hyytymiseen

*

4 liivatelehteä

vettä

1 dl kiehuvaa vettä

2–3 rkl sokeria

3 dl kuohuviiniä

marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)

(kermavaahtoa)

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2. Sekoita sokeri kiehautettuun kuumaan veteen.
3. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan sokeriveteen.
4. Sekoita kuohuviini ja liivateseos huolellisesti keskenään.
5. Laita muutamia marjoja viiteen lasiin ja kaada kuohuviiniliemi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.
6. Koristele hyytelöt marjoilla ja tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kuvassa: Riedelin jalattomat, värilliset Happy O -viinilasit. Tiedustelut: Decanter Oy.

Viinisuositus:

Nauti saman kuohuviinin kanssa, jota käytit hyytelöihin.

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Lindströmin pihvit

time Created with Sketch.
40 min
Liharuoka
Pääruoka

Pasta bolognese

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Australia – viileän ilmaston viinit ovat nyt muotia

18.10.2019 Kalle Naatula + Kuvat Wine Australia, Kalle Naatula

Haluatko mukaan kehittämään Suomen suurinta viini- ja ruokatapahtumaa?

17.10.2019 Viinilehden toimitus

Ehdokkaat Viinilehden Vuoden viineiksi on valittu – äänestä suosikkiasi ja voita!

16.10.2019 Viinilehden toimitus