Reseptit

Kuohuviinihyytelö

Kuohuviini on nyt syötävän hyvää. Hyydytä kuohuviini laseihin ja nauti kesämarjojen kanssa jälkiruoaksi tai pakkaa mukaan piknikille.

Ainekset

5 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

10 min + 4 h hyytymiseen

*

4 liivatelehteä

vettä

1 dl kiehuvaa vettä

2–3 rkl sokeria

3 dl kuohuviiniä

marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)

(kermavaahtoa)

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2. Sekoita sokeri kiehautettuun kuumaan veteen.
3. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan sokeriveteen.
4. Sekoita kuohuviini ja liivateseos huolellisesti keskenään.
5. Laita muutamia marjoja viiteen lasiin ja kaada kuohuviiniliemi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.
6. Koristele hyytelöt marjoilla ja tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kuvassa: Riedelin jalattomat, värilliset Happy O -viinilasit. Tiedustelut: Decanter Oy.

Viinisuositus:

Nauti saman kuohuviinin kanssa, jota käytit hyytelöihin.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Nuotio-bouillabaisse

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Testissä vanha kunnon Zinfandel – maista ainakin nämä viinit!

15.07.2019 Ulla Häkkinen Kuva: Shutterstock

42 parasta laatikkoviiniä

11.07.2019 Eeva Turunen

Millainen viininystävä olet, metallimuusikko Antti Hyyrynen?

09.07.2019 Eeva Turunen + Artikkelikuva: Sakara Records