Yleinen

Kuohuviinihyytelö

23.04.2019 Elisa Johansson + Kuva: Sami Piskonen

Kuohuviini on nyt syötävän hyvää. Hyydytä kuohuviini laseihin ja nauti kuohuviinihyytelö kesämarjojen kanssa jälkiruoaksi tai pakkaa mukaan piknikille.

Ainekset

5 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

10 min + 4 h hyytymiseen

*

4 liivatelehteä

vettä

1 dl kiehuvaa vettä

2–3 rkl sokeria

3 dl kuohuviiniä

marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)

(kermavaahtoa)

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2. Sekoita sokeri kiehautettuun kuumaan veteen.
3. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan sokeriveteen.
4. Sekoita kuohuviini ja liivateseos huolellisesti keskenään.
5. Laita muutamia marjoja viiteen lasiin ja kaada kuohuviiniliemi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.
6. Koristele kuohuviinihyytelö marjoilla ja tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kuvassa: Riedelin jalattomat, värilliset Happy O -viinilasit. Tiedustelut: Decanter Oy.

Viinisuositus:

Nauti saman kuohuviinin kanssa, jota käytit hyytelöihin.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Helppo palloperunasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Jälkiruoka

Mämmi-suklaafondant

time Created with Sketch.
30 min
Jälkiruoka

Jogurttizuccotto ja amarettosiirappi

time Created with Sketch.
5 h
Leivonnainen

Vastaavia artikkeleita

3 x vappuvalkkari – viinivinkit vapun viettoon

22.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Nauti piparit viimeistä murua myöten – katso kolme herkullista piparijälkkäriä!

07.12.2020 Viinilehden toimitus

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock