Yleinen

Kuohuviinihyytelö

23.04.2019 Elisa Johansson + Kuva: Sami Piskonen

Kuohuviini on nyt syötävän hyvää. Hyydytä kuohuviini laseihin ja nauti kuohuviinihyytelö kesämarjojen kanssa jälkiruoaksi tai pakkaa mukaan piknikille.

Ainekset

5 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

10 min + 4 h hyytymiseen

*

4 liivatelehteä

vettä

1 dl kiehuvaa vettä

2–3 rkl sokeria

3 dl kuohuviiniä

marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)

(kermavaahtoa)

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2. Sekoita sokeri kiehautettuun kuumaan veteen.
3. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan sokeriveteen.
4. Sekoita kuohuviini ja liivateseos huolellisesti keskenään.
5. Laita muutamia marjoja viiteen lasiin ja kaada kuohuviiniliemi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.
6. Koristele kuohuviinihyytelö marjoilla ja tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kuvassa: Riedelin jalattomat, värilliset Happy O -viinilasit. Tiedustelut: Decanter Oy.

Viinisuositus:

Nauti saman kuohuviinin kanssa, jota käytit hyytelöihin.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Alkuruoka

Kananmaksapatee & kurpitsaa

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Kanaruoka
Pikkusyötävä

Parsacroissant

time Created with Sketch.
30 min
Liharuoka

Lue lisää

6 x vappuviini – pihistä ja panosta!

22.04.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Lähtölaskenta vappuun: 5 x prosecco

18.04.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus