Reseptit

Kultaiset suklaamoussepiparit

17.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
20 annosta

Ooh, mikä macarons-tyylinen herkku syntyykään kaupan piparkakuista, kun ne spray-maalataan kullalla ja tarjoillaan suklaamoussen kera.

Ainekset

40 ohutta piparkakkua

*

Suklaamousse:

½ dl kuohukermaa

100 g taloussuklaata

1 rkl lakritsijauhetta

ripaus suolaa

1 ¼ dl kuohukermaa

*

Koristeluun:

kultasprayta (elintarvikekäyttöön), esim. Confetti-juhlakaupat

kuivattua puolukkajauhetta, esim. Biokia

Valmistusohje

1.Tee suklaamousse. Kaada ½ dl kuohukermaa ja rouhittu suklaa muoviseen kulhoon. Lämmitä noin 30 sekuntia täydellä teholla mikrossa. Sekoita, kunnes suklaarouhe on sulanut. Lämmitä tarvittaessa varovasti lisää.
2. Lisää lakritsijauhe ja suola sulan suklaan sekaan ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä.
3. Vaahdota 1 1/4 dl kuohukermaa pehmeäksi vaahdoksi.
4. Kaada kermavaahto jäähtyneen suklaan päälle. Nostele varovasti nuolijalla tai kauhalla sekaisin. Laita pursotinpussiin ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.
5. Kuorruta piparit kultaspraylla. Pursota suklaamoussea 10 piparkakun päälle. Paina toinen pipari kanneksi. Ripottele päälle kuivattua puolukkaa.

Viinisuositus:

Burmester 20 Year Old Tawny Port

Alkon tuotenro: 312064

Portviini Portugali
22,49 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Pipari-paahtovanukkaat

time Created with Sketch.
2-3 h
Jälkiruoka

Lakritsainen suklaamousse ja mustaherukkakastike

time Created with Sketch.
3 h
Gluteeniton

Vastaavia artikkeleita

TOP 3: Parhaat pipariviinit

08.12.2016 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo