Yleinen

Kukkakaali-kuskussalaatti

14.02.2017 Elisa Johansson Kuva Sami Piskonen

Kukkakaali-kuskussalaatti on helppo, nopea ja herkullinen lisäkesalaatti, tai esimerkiksi juustoa lisäämällä ihan oma ruokansa.

Ainekset

3-4 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton

valmistusaika 20 min

*

1 kukkakaali

1 rasia (200 g) kirksikkatomaatteja

1/2 kurkku

1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

1/2 dl minttua hienonnettuna

*

Kastike:

2 rkl öljyä

2 rkl sitruunamehua

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 tl suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise kukkakaali ja keitä kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia. Jäähdytä kaali pikaisesti kylmässä vedessä ja hienonna monituomikoneen yleisterällä ryynimäiseksi raasteeksi.
2. Halkaise tomaatit ja leikkaa kurkku pieniksi paloiksi.
3. Lisää kukkakaalikuskusin joukkoon kasvikset ja yrtit.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita hyvin.

Vinkki:
Haluatko ruokaisamman salaatin? Lisää joukkoon kuutioitua fetaa tai leipäjuustoa.

Vinkki:
Tarjoa salaatti lisukkeena paistetun broilerin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka
Alkuruoka
Alkuruoka

Paahdettu sydänsalaatti ja yrttimarinoitu burrata

time Created with Sketch.
0,5-1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Unohda juhlastressi! Näillä salaattiresepteillä ja viineillä onnistut

19.05.2021 Viinilehden toimitus