Reseptit

Kuhaconfit ja kukkakaalirisotto

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Hellästi miedossa lämmössä kypsennetty kuhaconfit tarjoillaan haaleana kuuman kukkakaalirisoton ja itävaltalaisen luomuvalkoviinin kanssa.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

45 min + 30 min suolaukseen

*

800 g kuhafileetä ruodottomana

1 dl karkeaa merisuolaa

1 sitruuna

7 dl rypsiöljyä

3 dl oliiviöljyä

*

Kukkakaalirisotto:

1 (600 g) kukkakaali

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl voita

1 dl kana- tai kasvislientä

1 dl kermaa

1 dl raastettua parmesaanijuustoa

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

*

Pähkinävoi:

200 g voita

*

Koristeluun:

yrttejä

herneenpalkoja

varsikukkakaalia höyrytettynä

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileet yhteensä 8 palaan. Suolaa kalapalat tasaisesti runsaalla merisuolalla ja raasta päälle sitruunankuori. Peitä kalapalat kelmulla ja nosta jääkaappiin reiluksi 30 minuutiksi.
2. Kaada öljyt kattilaan tai kasariin ja lämmitä öljy 55-asteiseksi. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
3. Harjaa pullasudilla suolat pois kalojen pinnalta ja laske kalat lämpimään öljyyn kypsymään 15–20 minuutiksi, riippuen palojen paksuudesta.
4. Nosta kalat pois öljystä reikäkauhalla, valuta hetki talouspaperin päällä ennen tarjoilua.
5. Valmista kukkakaalirisotto. Hienonna kukkakaali monitoimikoneen hienonnusterällä pienen pieneksi muruksi. Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipuli.
6. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota siinä sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä.
7. Lisää sekaan kukkakaalimurut ja sekoittele hetki. Lisää kanalientä ja kermaa hiljalleen mukaan, kuin tekisit risottoa. Kun koostumus on mieluista, lisää juusto ja mausteet. Älä enää keitä, jottei juusto juoksetu. Nosta kasari pois liedeltä.
8. Tee pähkinävoi. Kuumenna voita pienessä kattilassa. Älä sekoita voita vaan anna hera- ja rasvaosan erottua. Kun pohjimmainen heraosa on kauniin ruskeaa, nosta kattila liedeltä. Varo polttamasta voita pohjaan.
9. Kokoa annos. Laita kukkakaalirisottoa lautaselle. Laita risoton viereen lautaselle halutessasi muutama herneenpalko ja höyrytetty varsikukkakaali, nosta valutettu, haalean lämpöinen kalapala niiden päälle. Valuta kalan päälle hieman kuumaa pähkinävoita, jossa on mukana sekä ruskeaa heraa että kirkasta voita.

Tiesitkö?
Confit on tapa kypsentää raaka-aineita hellästi miedon lämpöisessä öljykylvyssä. Ankankoipi-confit on tunnetuin kyseisellä menetelmällä kypsennetty ruoka.

Viinisuositus

Geyerhof Stockwerk Grüner Veltliner 2017

927567, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Niederösterreich / Itävalta
Geyerhof
Grüner Veltliner
16,50 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin persikkaisuus ja yrttisyys, pippurinen mausteisuus ja mineraalisuus tuovat ruokaan herkullisen lisämausteen. Kukkakaalirisoton täyteläisyys ja pähkinävoi korostavat erinomaisesti viinin kypsän hedelmäistä luonnetta. Vaikka viinissä on luonteikkuutta, antaa se herkkämakuiselle annokselle tilaa maistua. Hienostuneen herkullista!

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Kaupallinen yhteistyö

Vastaavia artikkeleita

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

TOP 5: Magnumit kesäjuhliin

12.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Shutterstock

Liity porukkaamme, haemme uutta työntekijää

11.06.2019 Elisa