viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kuhaconfit ja kukkakaalirisotto

11.04.2019 Alex Nurmi + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Hellästi miedossa lämmössä kypsennetty kuhaconfit tarjoillaan haaleana kuuman kukkakaalirisoton ja itävaltalaisen luomuvalkoviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

45 min + 30 min suolaukseen

*

800 g kuhafileetä ruodottomana

1 dl karkeaa merisuolaa

1 sitruuna

7 dl rypsiöljyä

3 dl oliiviöljyä

*

Kukkakaalirisotto:

1 (600 g) kukkakaali

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl voita

1 dl kana- tai kasvislientä

1 dl kermaa

1 dl raastettua parmesaanijuustoa

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

*

Pähkinävoi:

200 g voita

*

Koristeluun:

yrttejä

herneenpalkoja

varsikukkakaalia höyrytettynä

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileet yhteensä 8 palaan. Suolaa kalapalat tasaisesti runsaalla merisuolalla ja raasta päälle sitruunankuori. Peitä kalapalat kelmulla ja nosta jääkaappiin reiluksi 30 minuutiksi.
2. Kaada öljyt kattilaan tai kasariin ja lämmitä öljy 55-asteiseksi. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
3. Harjaa pullasudilla suolat pois kalojen pinnalta ja laske kalat lämpimään öljyyn kypsymään 15–20 minuutiksi, riippuen palojen paksuudesta.
4. Nosta kalat pois öljystä reikäkauhalla, valuta hetki talouspaperin päällä ennen tarjoilua.
5. Valmista kukkakaalirisotto. Hienonna kukkakaali monitoimikoneen hienonnusterällä pienen pieneksi muruksi. Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipuli.
6. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota siinä sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä.
7. Lisää sekaan kukkakaalimurut ja sekoittele hetki. Lisää kanalientä ja kermaa hiljalleen mukaan, kuin tekisit risottoa. Kun koostumus on mieluista, lisää juusto ja mausteet. Älä enää keitä, jottei juusto juoksetu. Nosta kasari pois liedeltä.
8. Tee pähkinävoi. Kuumenna voita pienessä kattilassa. Älä sekoita voita vaan anna hera- ja rasvaosan erottua. Kun pohjimmainen heraosa on kauniin ruskeaa, nosta kattila liedeltä. Varo polttamasta voita pohjaan.
9. Kokoa annos. Laita kukkakaalirisottoa lautaselle. Laita risoton viereen lautaselle halutessasi muutama herneenpalko ja höyrytetty varsikukkakaali, nosta valutettu, haalean lämpöinen kalapala niiden päälle. Valuta kalan päälle hieman kuumaa pähkinävoita, jossa on mukana sekä ruskeaa heraa että kirkasta voita.

Tiesitkö?
Confit on tapa kypsentää raaka-aineita hellästi miedon lämpöisessä öljykylvyssä. Ankankoipi-confit on tunnetuin kyseisellä menetelmällä kypsennetty ruoka.

Viinisuositus

Geyerhof Stockwerk Grüner Veltliner 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
16,50 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Perunatortilla tryffelillä

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Quiche lorraine metsäsienistä

time Created with Sketch.
55 + pohjan esipaistamine min
Leivonnainen
Pääruoka

Kurpitsarisotto

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: Uuden ravintolan ensiaskeleet

09.10.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Mona Salminen, Jesse Järvensivu ja Hansvalimaki.fi

Viiniä ja pizzaa! 5 parasta pizza-viiniyhdistelmää

08.10.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Vive La France! – 5 x ranskalainen viini viikonloppuun

08.10.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä