Viinilehti Wine Awards

Kuhaa à la Antti Vahtera

1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta kuhafileet päälle ja peitä fileet kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia kylmässä. 2. Ota fileet pois suolasta ja laita ne kylmän virtaavan veden alle. Juoksuta vettä noin 20 minuuttia hiljalleen, jotta liika suolaisuus poistuu kalasta. 3. Kuivaa fileet hyvin paperilla. Leikkaa kuhafileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi. 4. Mausta […]

Ainekset

4 annosta

*

400 g kuhafileetä nahkoineen

100 g karkeaa merisuolaa

*

1 1/2 dl öljyä (maissi- tai rypsiöljyä)

5-6 rkl limetin tai sitruunan mehua

2 cl Akvavit-mausteviinaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

2 rkl tilliä hienonnettuna

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

*

Tarjoiluun:

4 mini-briossia tai 2 viipaletta briossia

Valmistusohje

1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta kuhafileet päälle ja peitä fileet kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia kylmässä.
2. Ota fileet pois suolasta ja laita ne kylmän virtaavan veden alle. Juoksuta vettä noin 20 minuuttia hiljalleen, jotta liika suolaisuus poistuu kalasta.
3. Kuivaa fileet hyvin paperilla. Leikkaa kuhafileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi.
4. Mausta öljy sitruunan tai limetin mehulla ja akvavitilla. Sivele tarjoiluastian pohja lime-sitruunaliemellä, asettele ohuet viipaleet kalaa astialle vieri viereen.
5. Sivele kalat vielä runsaasti liemellä, sirottele pintaan mustapippuria myllystä ja koristele ruohosipulilla ja tillillä.
6. Tarjoile lämpimän mini-briossin tai briossiviipaleen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Juustot

Nopea juustofondue Mont d’Or -juustosta

time Created with Sketch.
25 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Tryffelirisotto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

TOP 6: Espanjalaiset viinit

13.02.2020 Kalle Naatula + Kuva Sami Piskonen, pullokuvat Alko

Viinilehden Vuoden luomuviinit 2020 tulevat Venetosta

13.02.2020 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Vuoden ravintola 2020 on inarilainen Aanaar

12.02.2020 Teksti ja kuvat Ville Palonen