Reseptit

Kuhaa à la Antti Vahtera

1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta kuhafileet päälle ja peitä fileet kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia kylmässä. 2. Ota fileet pois suolasta ja laita ne kylmän virtaavan veden alle. Juoksuta vettä noin 20 minuuttia hiljalleen, jotta liika suolaisuus poistuu kalasta. 3. Kuivaa fileet hyvin paperilla. Leikkaa kuhafileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi. 4. Mausta […]

Ainekset

4 annosta

*

400 g kuhafileetä nahkoineen

100 g karkeaa merisuolaa

*

1 1/2 dl öljyä (maissi- tai rypsiöljyä)

5-6 rkl limetin tai sitruunan mehua

2 cl Akvavit-mausteviinaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

2 rkl tilliä hienonnettuna

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

*

Tarjoiluun:

4 mini-briossia tai 2 viipaletta briossia

Valmistusohje

1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta kuhafileet päälle ja peitä fileet kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia kylmässä.
2. Ota fileet pois suolasta ja laita ne kylmän virtaavan veden alle. Juoksuta vettä noin 20 minuuttia hiljalleen, jotta liika suolaisuus poistuu kalasta.
3. Kuivaa fileet hyvin paperilla. Leikkaa kuhafileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi.
4. Mausta öljy sitruunan tai limetin mehulla ja akvavitilla. Sivele tarjoiluastian pohja lime-sitruunaliemellä, asettele ohuet viipaleet kalaa astialle vieri viereen.
5. Sivele kalat vielä runsaasti liemellä, sirottele pintaan mustapippuria myllystä ja koristele ruohosipulilla ja tillillä.
6. Tarjoile lämpimän mini-briossin tai briossiviipaleen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä