viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Köyhät ritarit
Reseptit

Köyhät ritarit ja karamellisoitu raparperi

17.06.2022 Valtteri Sinkkonen

Kolme keittiömestaria kertovat suosikkireseptinsä mökkikauteen. Valtteri Sinkkosen suosikkijälkiruoka kesällä on köyhät ritarit.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Karamellisoitu raparperi:

raparperia (tai omenoita, luumuja tai nektariineja)

30 g voita

0,5 dl sokeria

ripaus kanelia

loraus valkoviiniä

*

Köyhät ritarit:

leipää tai pullaa

2 kananmunaa

0,5 dl maitoa

2 rkl sokeria

voita paistamiseen

*

Lisäksi:

jäätelöä

orvokin kukkia

Valmistusohje

1. Valmista karamellisoitu raparperi. Leikkaa raparperi palasiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää raparperit, sokeri ja kanelia.
2. Kiehauta lähes kypsäksi.
3. Valmista köyhät ritarit. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja sokeri. Kasta leivät maito-munamassassa ja paista reilussa voissa. Lisää karamellisoitu raparperi päälle.
4. Viimeistele köyhät ritarit jäätelöllä ja orvokin kukilla.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

time Created with Sketch.
hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Affogato ja zabaione

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Alkuruoka

Mansikka-melonisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

10 x kesärosee – kesän parhaat pinkit viinit

31.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

3 x kevyt ja kulauteltava grillipunkku

25.07.2022 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Keski-Suomi tutuksi: kesämatka Suomen keskipisteeseen

04.07.2022 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä