Reseptit

Köyhät ritarit ja karamellisoitu raparperi

17.06.2022 Valtteri Sinkkonen

Kolme keittiömestaria kertovat suosikkireseptinsä mökkikauteen. Valtteri Sinkkosen suosikkijälkiruoka kesällä on köyhät ritarit.

Ainekset

Karamellisoitu raparperi:

raparperia (tai omenoita, luumuja tai nektariineja)

30 g voita

0,5 dl sokeria

ripaus kanelia

loraus valkoviiniä

*

Köyhät ritarit:

leipää tai pullaa

2 kananmunaa

0,5 dl maitoa

2 rkl sokeria

voita paistamiseen

*

Lisäksi:

jäätelöä

orvokin kukkia

Valmistusohje

1. Valmista karamellisoitu raparperi. Leikkaa raparperi palasiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää raparperit, sokeri ja kanelia.
2. Kiehauta lähes kypsäksi.
3. Valmista köyhät ritarit. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja sokeri. Kasta leivät maito-munamassassa ja paista reilussa voissa. Lisää karamellisoitu raparperi päälle.
4. Viimeistele köyhät ritarit jäätelöllä ja orvokin kukilla.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Mansikka-melonisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka
Pääruoka

Lue lisää

10 x kesärosee – kesän parhaat pinkit viinit

31.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

3 x kevyt ja kulauteltava grillipunkku

25.07.2022 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Keski-Suomi tutuksi: kesämatka Suomen keskipisteeseen

04.07.2022 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä