viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Köyhät ritarit
Reseptit

Köyhät ritarit ja karamellisoitu raparperi

17.06.2022 Valtteri Sinkkonen

Kolme keittiömestaria kertovat suosikkireseptinsä mökkikauteen. Valtteri Sinkkosen suosikkijälkiruoka kesällä on köyhät ritarit.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Karamellisoitu raparperi:

raparperia (tai omenoita, luumuja tai nektariineja)

30 g voita

0,5 dl sokeria

ripaus kanelia

loraus valkoviiniä

*

Köyhät ritarit:

leipää tai pullaa

2 kananmunaa

0,5 dl maitoa

2 rkl sokeria

voita paistamiseen

*

Lisäksi:

jäätelöä

orvokin kukkia

Valmistusohje

1. Valmista karamellisoitu raparperi. Leikkaa raparperi palasiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää raparperit, sokeri ja kanelia.
2. Kiehauta lähes kypsäksi.
3. Valmista köyhät ritarit. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja sokeri. Kasta leivät maito-munamassassa ja paista reilussa voissa. Lisää karamellisoitu raparperi päälle.
4. Viimeistele köyhät ritarit jäätelöllä ja orvokin kukilla.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kelluva saari

time Created with Sketch.
40 min
Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka

Lue lisää

Kannucocktailit: Limoncello Spritz ja Italialainen jäätee

16.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Viinilehden suuri terassiopas: Suomen parhaat terassit

08.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä