Reseptit

Köyhät ritarit ja karamellisoitu raparperi

17.06.2022 Valtteri Sinkkonen

Kolme keittiömestaria kertovat suosikkireseptinsä mökkikauteen. Valtteri Sinkkosen suosikkijälkiruoka kesällä on köyhät ritarit.

Ainekset

Karamellisoitu raparperi:

raparperia (tai omenoita, luumuja tai nektariineja)

30 g voita

0,5 dl sokeria

ripaus kanelia

loraus valkoviiniä

*

Köyhät ritarit:

leipää tai pullaa

2 kananmunaa

0,5 dl maitoa

2 rkl sokeria

voita paistamiseen

*

Lisäksi:

jäätelöä

orvokin kukkia

Valmistusohje

1. Valmista karamellisoitu raparperi. Leikkaa raparperi palasiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää raparperit, sokeri ja kanelia.
2. Kiehauta lähes kypsäksi.
3. Valmista köyhät ritarit. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja sokeri. Kasta leivät maito-munamassassa ja paista reilussa voissa. Lisää karamellisoitu raparperi päälle.
4. Viimeistele köyhät ritarit jäätelöllä ja orvokin kukilla.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka
Pääruoka

Lue lisää

Ei kesää ilman grillausta! 6 x grilliviini

23.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Keittiömestareiden mökkivinkit ja vierasvarareseptit

17.06.2022 Maria Carvajal + kuva Shutterstock