Vahteran resepti

Kovat ja suolaiset juustot

26.06.2012 Antti Vahtera

Tämän viinin kanssa hyviä vaihtoehtoja ovat suolaiset juustot kuten Manchego, pitkään kypsytetty (esim.18 kk) Gouda tai laadukkaat Parmesanit. Näiden juustojen perusmakuna on suolaisuus, joka pehmentää täyteläisen punaviinin tanniinisuutta ja ne kesyttävätkin punaviinin mahdollista karheutta mukavasti. Suolaisuutensa ansiosta ne maistuvat erinomaisesti myös väkevöityjen, makeiden viinien kanssa, jolloin juuston suolaisuus ja voimakkuus saa vastakaikua väkevöidyn viinin makeudesta.

Ainekset

-

Valmistusohje

Tämän viinin kanssa hyviä vaihtoehtoja ovat suolaiset juustot kuten Manchego, pitkään kypsytetty (esim.18 kk) Gouda tai laadukkaat Parmesanit. Näiden juustojen perusmakuna on suolaisuus, joka pehmentää täyteläisen punaviinin tanniinisuutta ja ne kesyttävätkin punaviinin mahdollista karheutta mukavasti. Suolaisuutensa ansiosta ne maistuvat erinomaisesti myös väkevöityjen, makeiden viinien kanssa, jolloin juuston suolaisuus ja voimakkuus saa vastakaikua väkevöidyn viinin makeudesta.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pähkinäiset vuohenjuusto-uuniviikunat

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Mustikka-sinihomejuustoleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Vuohenjuusto-puolukkaleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viinilehden Vuoden luomuviinit on valittu – katso voittajat!

01.12.2021 Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä