Vahteran resepti

Kovat ja suolaiset juustot

26.06.2012 Antti Vahtera

Tämän viinin kanssa hyviä vaihtoehtoja ovat suolaiset juustot kuten Manchego, pitkään kypsytetty (esim.18 kk) Gouda tai laadukkaat Parmesanit. Näiden juustojen perusmakuna on suolaisuus, joka pehmentää täyteläisen punaviinin tanniinisuutta ja ne kesyttävätkin punaviinin mahdollista karheutta mukavasti. Suolaisuutensa ansiosta ne maistuvat erinomaisesti myös väkevöityjen, makeiden viinien kanssa, jolloin juuston suolaisuus ja voimakkuus saa vastakaikua väkevöidyn viinin makeudesta.

Ainekset

-

Valmistusohje

Tämän viinin kanssa hyviä vaihtoehtoja ovat suolaiset juustot kuten Manchego, pitkään kypsytetty (esim.18 kk) Gouda tai laadukkaat Parmesanit. Näiden juustojen perusmakuna on suolaisuus, joka pehmentää täyteläisen punaviinin tanniinisuutta ja ne kesyttävätkin punaviinin mahdollista karheutta mukavasti. Suolaisuutensa ansiosta ne maistuvat erinomaisesti myös väkevöityjen, makeiden viinien kanssa, jolloin juuston suolaisuus ja voimakkuus saa vastakaikua väkevöidyn viinin makeudesta.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsa ja kananmuna-sitruunakastike

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Karitsavartaat, paahdettu munakoiso ja jogurtti-tahinikastike

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Maa-artisokka-gazpacho

time Created with Sketch.
2 h 20 min
Maidoton Keitto

Vastaavia artikkeleita

Alkoholipolitiikka on Suomen suurin alkoholiongelma

06.05.2021 Venla Rossi + kuva Shutterstock

6 x laadukas roseeviini siemailuun

04.05.2021 Viinilehden toimitus

Provolone on herkullinen italialainen juusto – katso juomasuositukset!

04.05.2021 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä