Vahteran resepti

Kovat ja suolaiset juustot

26.06.2012 Antti Vahtera

Tämän viinin kanssa hyviä vaihtoehtoja ovat suolaiset juustot kuten Manchego, pitkään kypsytetty (esim.18 kk) Gouda tai laadukkaat Parmesanit. Näiden juustojen perusmakuna on suolaisuus, joka pehmentää täyteläisen punaviinin tanniinisuutta ja ne kesyttävätkin punaviinin mahdollista karheutta mukavasti. Suolaisuutensa ansiosta ne maistuvat erinomaisesti myös väkevöityjen, makeiden viinien kanssa, jolloin juuston suolaisuus ja voimakkuus saa vastakaikua väkevöidyn viinin makeudesta.

Ainekset

-

Valmistusohje

Tämän viinin kanssa hyviä vaihtoehtoja ovat suolaiset juustot kuten Manchego, pitkään kypsytetty (esim.18 kk) Gouda tai laadukkaat Parmesanit. Näiden juustojen perusmakuna on suolaisuus, joka pehmentää täyteläisen punaviinin tanniinisuutta ja ne kesyttävätkin punaviinin mahdollista karheutta mukavasti. Suolaisuutensa ansiosta ne maistuvat erinomaisesti myös väkevöityjen, makeiden viinien kanssa, jolloin juuston suolaisuus ja voimakkuus saa vastakaikua väkevöidyn viinin makeudesta.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Uunikala ja kasvispaistos loirelaisittain

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka
Jälkiruoka

Suklaasavariini

time Created with Sketch.
1 h 40 min
Maidoton Leivonnainen

Lue lisää

TOP 5 – rotevat valkoiset syysviinit

26.09.2022 Viinilehden toimitus

Viini & Ruoka -tapahtuman herkulliset tastingit ovat nyt myynnissä!

22.09.2022 Viinilehden toimitus

Töiden jälkeen yksille – afterwork-kulttuurin paluu

22.09.2022 Tommi Hannula + kuvitus Tuomas Kärkkäinen (+ kuvat Tommi Hannula)

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä