Reseptit

Korealainen jäinen nuudelikeitto

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Jäinen nuudelikeitto? Korealaisten nuudelien tarjoilutapa on yllättävä, sillä kaikki aineet ovat kylmiä. Aasialainen kesäruoka helpottaa hellettä, mutta sopii mainiosti myös pakkaskeliin.

Ainekset

Pikkelöity retikka:

200 g retikkaa

1 tl kuivattua chiliä myllystä

1 tl riisi- tai valkoviinietikkaa

1 tl sokeria

½ tl suolaa

*

Kastike:

2 valkosipulinkynttä

½ dl gochujang-chilitahnaa

½ dl sokeria

1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

1 tl seesamiöljyä

*

Nuudelit:

1 pkt (250 g) tattarinuudeleita (esim. Yotaka sobanuudeli)

1 rkl seesamiöljyä

*

Liha:

1 valkosipulinkynsi

300 g naudan sisä- tai ulkofileetä

2 rkl soijaa

3 kevätsipulia

2 rkl rypsiöljyä

1 tl sokeria

1 tl seesamiöljyä

*

Lisäksi:

1 l liha- tai kasvislientä

*

Tarjoiluun:

4 munaa kovaksi keitettynä

1 (nashi)päärynä

½ kurkku

kimchiä (esim. Pirkka Parhaat)

Valmistusohje

1. Valmista pikkelöity retikka. Kuori retikka ja leikkaa tulitikunohuiksi suikaleiksi. Laita kulhoon. Lisää chili, etikka, sokeri ja suola.
2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä chilitahnan, sokerin, seesaminsiementen ja öljyn kanssa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai enemmän öljyä, niin saat kastikkeesta notkeampaa.
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Huuhtele kylmän veden alla. Yhdistä nuudelit seesamiöljyn kanssa.
4. Tee liha. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Paista lihaa vokissa valkosipulin ja rypsiöljyn kanssa muutama minuutti. Lisää soija, kevätsipuli, sokeri ja seesamiöljy. Anna jäähtyä.
5. Kokoa annokset laittamalla kulhoihin nuudeleita, retikkaa, kastiketta ja lihaa. Kaada kulhoihin kylmää lihalientä. Viimeistele nuudelikeitto puolitetuilla kananmunilla, viipaloiduilla nashi-päärynällä ja kurkulla. Tarjoa kimchin kanssa.

Vinkki: Voit halutessasi tarjota ruoan myös lämpimänä.

Viinisuositus

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve 2017

Alkon tuotenro: 909317

Valkoviini Alsace
11,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kesäkurpitsanuudelit

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Seljanka (venäläinen kalakeitto) ja sahrami-hapankerma

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Gluteeniton Keitto

Vastaavia artikkeleita

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen

TOP 5: Keittoviinit

30.01.2017 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Repo