Konjakki-yrttivoilla kuorrutettu hummeri

Paina hummerin panssaria kevyesti lämpimällä kädellä, kunnes hummeri rauhoittuu. Pidä hummeri tukevasti työlaudalla ja paina terävä puukko syvälle pyrstön ja pään taitekohtaan ja leikkaa nopeasti hummeri puoliksi pituussuuntaan. Säilytä panssarit yhtenäisinä täyttämistä varten. Poista pyrstöstä suoli. Kaavi pääosan panssareista kaikki sisältö kulhoon. Irrota panssarin tyvestä jalat saksineen ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Riko […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 elävää hummeria

1 dl kirkastettua voita*

1 dl silputtua basilikaa

4 dl silputtua lehtipersiljaa

Maldon-suolaa

valkopippuria myllystä

2 cl konjakkia

Valmistusohje

Paina hummerin panssaria kevyesti lämpimällä kädellä, kunnes hummeri rauhoittuu. Pidä hummeri tukevasti työlaudalla ja paina terävä puukko syvälle pyrstön ja pään taitekohtaan ja leikkaa nopeasti hummeri puoliksi pituussuuntaan. Säilytä panssarit yhtenäisinä täyttämistä varten.

Poista pyrstöstä suoli. Kaavi pääosan panssareista kaikki sisältö kulhoon. Irrota panssarin tyvestä jalat saksineen ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Riko jalat ja sakset ja kaiva liha panssareista hummerinpuolikkaiden tyhjään päänkoloon. Laita yrttisilput kulhoon hummerin lihojen ja lämpimän voisulan kanssa. Sekoita hyvin ja mausta seos konjakilla, pippurilla ja suolalla. Tarkista maku.

Sivele seos tasaisesti hummerinpuolikkaiden päälle. Nosta hummerit 240-asteiseen uuniin ja kypsennä niitä noin 4–5 minuuttia. Herkuttele heti!

*(Sulata voi kattilassa, anna heran laskeutua kattilan pohjalle ja käytä vain päällä oleva kirkas voi)

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla