viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
kurpitsa-päärynäsosekeitto
Reseptit

Kolumbialainen kurpitsa-päärynäsosekeitto

07.03.2022 Resepti: Kira Weckman, kuva: Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tammettomat, runsaan hedelmäiset viognierit sopivat erinomaisesti tämän mausteisen, mutta myös hedelmäisen kurpitsasosekeiton seuraan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

oliiviöljyä

400 g myskikurpitsaa

2 kpl kypsää päärynää

4 valkosipulinkynttä

tuoretta timjamia

tuoretta rosmariinia

pala tuoretta punaista tai keltaista chiliä

2 dl valkoviiniä

4 dl kasvislientä

suolaa ja pippuria

2 dl kuohukermaa

*

Lisukkeeksi

paahdettuja kurpitsansiemeniä

tuoretta chiliä

basilikaa

oliiviöljyä

leipää tai krutonkeja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori ja paloittele isoiksi paloiksi kurpitsat, päärynät ja valkosipulin kynnet. Levittele palat uunipellille. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja yritit.
2. Paahda seosta uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes se on saanut kevyen paahteisen värin. Poista yrittien varret paahtamisen jälkeen.
3. Lämmitä tilkka oliiviöljyä kattilassa. Lisää paahdetut kurpitsa- ja päärynäpalat, valkosipulit sekä hienonnettua tuoretta chiliä. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
4. Lisää valkoviini ja kasvisliemi kattilaan. Kypsennä keittoa n. 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää ja täysin kypsää.
5. Lisää kerma, kiehauta ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.
6. Ota hieman nestettä sivuun, jos keitosta näyttäisi tulevan liian löysää.
7. Soseuta kurpitsa-päärynäsosekeitto tehosekoittimessa. Tarkista maku sekä koostumus. Lisää tarvittaessa keitinlientä ai kermaa, jos haluat keitosta ohuemman. Koristele lisukkeilla ja tarjoile.

Viinisuositus:

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Pääruoka

Kurpitsaa ja fetaa sahrami-rusinasiirapilla

time Created with Sketch.
35 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Faktat haltuun: Pouilly-Fuissé ja Pouilly-Fumé

22.01.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailu on ratkennut! Kilpailua dominoi yksi rypälelajike

05.09.2023 Viinilehden toimitus

Eteläafrikkalainen KWV – kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa maailmaa

Kaupallinen yhteistyö

04.09.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä