viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kirjolohta, rakuunaperunat ja fenkolia
Reseptit

Kirjolohta, rakuunaperunat ja fenkolia

02.05.2022 Kristian Vuojärvi + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Perinteinen lohen makumaailma saa uutta potkua oliiveista. Valmista annos vaikkapa mökillä avotulella!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Kirjolohi:

600 g lohta

2 rkl oliiveja

2 rkl oliiviöljyä

3 oksaa rakuunaa

yhden sitruunan kuori

suolaa

*

Tarjoiluun:

rakuunaa

tilliä

oliivia

*

Rakuunaperunat ja fenkoli:

500 g perunaa (siikli)

1 banaanishalottisipuli

50 g voita

100 g smetanaa

sitruunanmehua

suolaa

10 oksaa rakuuna

100 g fenkolin varsia

*

Rakuuna-kermaviilikastike:

10 oksaa rakuunaa

2 rkl rypsiöljyä

200 g kermaviiliä

1 tl sinappia

1 rkl sitruunanmehua

suolaa

Valmistusohje

Kirjolohi

Valmistusaika 25 min

1. Fileoi lohi nahattomaksi ja leikkaa annospaloiksi.
2. Laita vakuumipussiin lohet, oliivit, oliiviöljy, rakuuna, sitruunan kuori ja suolaa.
3. Kypsennä sirkulaattorissa 37,6-asteessa 18 min.
4. Avaa pussi ja grillaa lohen pinta.
5. Tarjoa lohi rakuunaperunoiden ja rakuuna-kermaviilikastikkeen kera. Koristele annos rakuunalla, tillillä ja oliiveilla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole sirkulaattoria, laita noin 1 litra oliiviöljyä kattilaan. Kuumenna 39 asteeseen (käytä mittaria). Älä anna öljyn lämpötilan nousta yli 40 asteeseen! Lisää öljyyn sitruunan kuori, rakuuna ja suolatut kirjolohipalat. Kypsennä 39 asteessa noin 20–25 minuuttia. Nostele kirjolohet varovasti öljystä ja kuivaa talouspaperilla. Grillaa lohen pinta.

Rakuunaperunat ja fenkoli

Valmistusaika 25 min

1. Kuori perunat ja leikkaa ne 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
2. Keitä perunakuutioita kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 10 min. Huuhtele perunat kylmässä vedessä ja kuivaa.
3. Hienonna sipuli. Sulata puolet voista pannulla ja freesaa sipulit.
4. Lisää perunakuutiot sekä smetana. Kiehauta.
5. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla. Lisää joukkoon lopuksi hienonnettu rakuuna.
6. Leikkaa fenkolin vihreät varsiosat noin 5 sentin kokoisiksi paloiksi.
7. Ryöppää varret kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia.
8. Nosta fenkolit keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan.
9. Sulata loppu voi pannulla.
10. Ruskista fenkolit ja mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Tarjoile rakuunaperunat ja fenkoli kirjolohen kanssa.

Rakuuna-kermaviilikastike

Valmistusaika 10 min

1. Laita rakuuna ja öljy kulhoon. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi.
2. Sekoita kermaviili, sinappi sitruunanmehu, suola ja rakuunaöljy keskenään. Tarkista maku.

Viinisuositus

Steininger Riesling 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Pääruoka

Gnocchipannu munakoisolla

time Created with Sketch.
55 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssi-perunalaatikko

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

5 x ihana riesling – valitse valkkari tai rosee, kuplilla tai ilman!

23.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä