Reseptit

Kikhernetäyte hummuspedillä

time Created with Sketch.
30 min

Hummus on yksi Lähi-idän tunnetuimmista herkuista. Tuunaa valmishummuksesta kikherne-hummusdippi ja nauti rapean leivän kera!

Ainekset

1 prk (225 g) hummusta (esim. Baba Green Hummus)

1 prk (reilu 200 g) kikherneitä suolaliemessä

1 rkl voita tai öljyä

2 tl harissaa (esim. Baba Harissa)

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina

50 g feta-juustoa

*

Koristeluun:

lehtipersiljaa

sumakki-maustetta

*

Tarjoiluun leipää

Valmistusohje

1.Ota hummus huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua.
2. Valuta ja huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä.
3. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää kikherneet, harissa, suola ja sokeri. Paista keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut ja kikherneet ovat saaneet väriä.
4. Levitä hummus vadille, lusikoi päälle kikherneet, kirsikkatomaatit ja murennettu feta. Viimeistele lehtipersiljalla ja sumakilla. Tarjoile rapean leivän kera.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Vihreä tee -sitruunavanukas ja mansikat

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Gluteeniton
Pääruoka

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Sieni-kasvis-gyoza, sweetchili-kastike ja ponzusoija

time Created with Sketch.
1 h
Maidoton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Franco Conterno

28.05.2020 Viinilehden toimitus + kuvat Franco Conterno

Samuli Pasanen: Korona ja ravintola-alan ahdinko

28.05.2020 Samuli Pasanen + Kuva Sami Piskonen

Japani matkalla viinimaaksi – Viinityylit ja -rypäleet ilahduttavat!

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima