Yleinen

Kermainen sitruuna-äyriäispasta

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kermainen sitruuna-äyriäispasta hurmaa vaativammankin ruokavieraan ja itävaltalainen kuohuviini viimeistelee nautinnon.

Ainekset

4 annosta

munaton

20 min + 30 min

*

150 g kampasimpukoita

300 g (7-10 kpl) raakoja kuningasrapuja

1 luomusitruuna

3 dl kuohukermaa

1/4 tl suolaa

250 g pappardelle-pastaa

vettä

suolaa

2-3 rkl öljyä

1 dl minttua hienonnettuna

1 dl parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita ja kuningasrapuja, ota ne jääkaappiin sulamaan 6­–8 tuntia ennen kypsentämistä.
2. Ota kampasimpukat ja kuningasravut huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. 3. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
4. Kuumenna kuohukerma paistokasarissa. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä suola. Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä 3-5 minuuttia.
5. Kypsennä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta. Kaada pasta sitruunakerman joukkoon.
7. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle kampasimpukat. Paista 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kampasimpukat sitruunapastan joukkoon.
8. Paista kuningasravut pannulla tilkassa öljyä 2-3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ravut ovat kauttaaltaan kypsän punaisia. Lisää ravut sitruunapastan joukkoon.
9. Lisää päälle hienonnettua minttua ja raastettua parmesaania.

Viinisuositus

Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut

Alkon tuotenro: 544037

Kuohuviini Itävalta
16,89 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Okonomiyaki, japanilainen suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Nokkospasta

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Raparperi-basilika-millefeuille

time Created with Sketch.
2 h 45 min
Munaton Leivonnainen

Vastaavia artikkeleita

Helppoa ja herkullista – Katso reseptit ja viinisuositukset

17.03.2020 Viinilehden toimitus

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski