viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kermainen sitruuna-äyriäispasta

08.02.2018 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kermainen sitruuna-äyriäispasta hurmaa vaativammankin ruokavieraan ja itävaltalainen kuohuviini viimeistelee nautinnon.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

20 min + 30 min

*

150 g kampasimpukoita

8 kpl raakoja tiikerirapuja kuorineen

1 luomusitruuna

3 dl kuohukermaa

1/4 tl suolaa

250 g pappardelle-pastaa

vettä

suolaa

2-3 rkl öljyä

1 dl minttua hienonnettuna

1 dl parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita ja tiikerirapuja, ota ne jääkaappiin sulamaan 6­–8 tuntia ennen kypsentämistä.
2. Ota kampasimpukat ja tiikeriravut huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla.
3. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
4. Kuumenna kuohukerma paistokasarissa. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä suola. Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä 3-5 minuuttia.
5. Kypsennä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta. Kaada pasta sitruunakerman joukkoon.
7. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle kampasimpukat. Paista 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kampasimpukat sitruunapastan joukkoon.
8. Paista tiikeriravut pannulla tilkassa öljyä 2-3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ravut ovat kauttaaltaan kypsän punaisia. Lisää ravut sitruunapastan joukkoon.
9. Lisää päälle hienonnettua minttua ja raastettua parmesaania.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä