Yleinen

Kermainen sitruuna-äyriäispasta

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kermainen sitruuna-äyriäispasta hurmaa vaativammankin ruokavieraan ja itävaltalainen kuohuviini viimeistelee nautinnon.

Ainekset

4 annosta

munaton

20 min + 30 min

*

150 g kampasimpukoita

300 g (7-10 kpl) raakoja kuningasrapuja

1 luomusitruuna

3 dl kuohukermaa

1/4 tl suolaa

250 g pappardelle-pastaa

vettä

suolaa

2-3 rkl öljyä

1 dl minttua hienonnettuna

1 dl parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita ja kuningasrapuja, ota ne jääkaappiin sulamaan 6­–8 tuntia ennen kypsentämistä.
2. Ota kampasimpukat ja kuningasravut huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. 3. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
4. Kuumenna kuohukerma paistokasarissa. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä suola. Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä 3-5 minuuttia.
5. Kypsennä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta. Kaada pasta sitruunakerman joukkoon.
7. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle kampasimpukat. Paista 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kampasimpukat sitruunapastan joukkoon.
8. Paista kuningasravut pannulla tilkassa öljyä 2-3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ravut ovat kauttaaltaan kypsän punaisia. Lisää ravut sitruunapastan joukkoon.
9. Lisää päälle hienonnettua minttua ja raastettua parmesaania.

Viinisuositus

Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut

544037, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Itävalta
Weingut Stift Klosterneuburg
Grüner Veltliner
16,88 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Pastan raikas sitruksisuus pehmentää viinin terhakkuutta korostaen eloisan kuohuviinin jo valmiiksi kypsän hedelmäistä luonnetta. Kampasimpukan paistopinnan paahteisuus sointuu herkullisesti myös viinistä aistittavaan viehkeään paahteisuuteen. Pehmeät kuplat ryhdittävät suuntäyttävää kokonaisuutta ja viinin yrttinen mausteisuus viimeistelee makunautinnon!

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Maa-artisokkatryffelipasta

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Keitetyt ravut ja rapuviinit

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski