viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Kermainen rapukeitto

27.09.2019 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4-5 annosta

Jos rapujen keittämiseen ja maustamiseen ei ole aikaa, syntyy pakasteravuista mainio keitto, jonka maussa on ranskalaisia vivahteita. Tarjoa keiton kanssa paahdettuja patonkiviipaleita tai leipäkrutonkeja.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Liemi

1 kg (kotimaisia) pakasterapuja tai rapujuhlista ylijääneitä keitettyjä rapuja

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 pieni fenkoli

2 sellerinvartta

50 g voita

2 rkl tomaattipyreetä

7 dl kalalientä

5 dl kuivaa valkoviiniä

5 timjaminoksaa

10 mustapippuria

*

Keitto

siivilöity rapuliemi

50 g voita

3 rkl vehnäjauhoja

1 rkl hummerifondia

1 rkl konjakkia

3 dl kuohukermaa

suolaa

ripaus cayenne- tai mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin rapuliemi. Kuori sulaneet pakasteravut. Säästä kuoret ja laita pyrstö- ja isot saksilihat jääkaappiin odottamaan ruokailua.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa muut kasvikset pieniksi kuutioiksi.
3. Sulata voi kattilassa, lisää rapujen kuoret, tomaattipyree ja kasvikset. Kuullota sekoitellen, kunnes kasvikset saavat vähän väriä.
4. Lisää kattilaan kalaliemi, viini, timjaminoksat ja kevyesti rouhitut pippurit. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 1/2 tuntia.
5. Siivilöi liemi tarkasti talteen.
6. Sulata 50 g voita. Lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin ja kaada rapuliemi kattilaan. Lisää fondi ja konjakki, keitä 10 minuuttia.
7. Lisää kerma, kuumenna ja tarkista keiton maku. Mausta suolalla ja ripauksella cayenne- tai mustapippuria.
8. Jaa rapujen pyrstö- ja saksilihat syville lautasille, kauho päälle kuumaa keittoa, lisää pinnalle tillisilppua.

Viinisuositus

Pikkupullo:

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Pfalz
6,58 €
0,375 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Isompi pullollinen:

Umani Ronchi Vellodoro Pecorino 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Italia
11,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kala-katkarapuleipä

time Created with Sketch.
1 h
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Bloody Mary -katkarapucocktail

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä