Vahteran resepti

Katkarapugratiini

26.06.2012 Antti Vahtera

Arkea helpoittava, nopea katkarapugratiini syntyy valmiista katkarapukastikkeesta, katkaravuista ja yrteistä.

Ainekset

0,5 kg kuorittuja katkarapuja

2 dl pitkää ja puuroutumatonta riisiä

2 silputtua salottisipulia

1 pieni purjo silputtuna

1 dl tilliä

1 dl ruohosipulia

4 murskattua valkosipulin kynttä

100 g tuoreita herkkusieniä

100 g gruyere'iä tai kermajuustoa

4 dl valmista katkarapukastiketta

Valmistusohje

1. Keitä riisi kypsäksi.
2. Kuullota silputtu sipuli, purjo ja viipaloidut sienet.
3. Sekoita joukkoon keitetty riisi ja nosta seos voideltuun uunivuokaan tai kasariin.
4. Lisää päälle yrtit ja katkaravut.
5. Peitä kastikkeella. Sirottele lopuksi päälle raastettu juusto.
6. Gratinoi noin 10 minuuttia 200 C uunissa. Tarjoa salaatin ja vaalean leivän kanssa.

Vastaavia reseptejä

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Alkuruoka

Skagen-voileipäkakku

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen paras valkoviini ja parsaresepti – näillä korkkaat kevään

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2020 Viinilehden toimitus