viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kateenkorvapyttipannu

26.06.2012 Antti Vahtera

Pane huuhdotut raa’at kateenkorvat hetkeksi kiehuvaan veteen. Kaada vesi pois. Poista kalvot. Kaada kattilaan uusi vesi (n. 2 l). Lisää joukkoon pilkottu sipuli, porkkana, suolaa ja laakerinlehti. Pane kateenkorvat kiehuvaan liemeen ja keitä kypsiksi noin 15 minuuttia. Nosta kateenkorvat liemestä, jäähdytä ja leikkaa kuutioksi. Silppua toinen sipuleista, kuutioi kesäkurpitsa ja keitetyt perunat. Kuullota ne pannussa. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g kateenkorvaa

1 pieni kesäkurpitsa

6 - 8 pientä keitettyä perunaa

2 salottisipulia

1 porkkana

2 dl smetanaa

2 dl kermaa

2 rkl karkeaa Dijon-sinappia

mustapippuria myllystä

1 laakerinlehti

suolaa

1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Pane huuhdotut raa’at kateenkorvat hetkeksi kiehuvaan veteen. Kaada vesi pois. Poista kalvot. Kaada kattilaan uusi vesi (n. 2 l). Lisää joukkoon pilkottu sipuli, porkkana, suolaa ja laakerinlehti. Pane kateenkorvat kiehuvaan liemeen ja keitä kypsiksi noin 15 minuuttia. Nosta kateenkorvat liemestä, jäähdytä ja leikkaa kuutioksi.

Silppua toinen sipuleista, kuutioi kesäkurpitsa ja keitetyt perunat. Kuullota ne pannussa. Mausta pippurilla ja suolalla. Nosta perunaseosta rengasmuottiin, niin että pohja peittyy. Lisää perunaseoksen päälle kylmää smetana ja rapeaksi paistettua kateenkorvaa.

Kuumenna kerma, lisää joukkoon Dijon-sinappi ja runsaasti mustapippuria. Tarjoile kastikkeena.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä