Vahteran resepti

Kasviskeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Pilko kasvikset. Kuullota sipuli kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja nauris. Lisää liemi ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää perunat ja jatka keittämistä. Lisää viimeiseksi kesäkurpitsat ja herneet ja keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile pistou-tahnan kanssa. Halutessasi voit lisätä keittoon erikseen kypsytettyjä makaroneja tai katkaistua spagettia. Pistou-tahna Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa. Lisää suola, mausteet, […]

Ainekset

2-3 rkl kasvislientä tai vettä

6 perunaa

5 porkkanaa

2 pientä kesäkurpitsaa

1 pieni selleri

1 pieni nauris

2 salottisipulia

1 rkl voita

herneitä

Pistou-tahna

30 keskikokoista basilikanlehteä

6 valkosipulinkynttä

100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa

1 dl oliiviöljyä

musta- ja valkopippuria myllystä

karkeaa suolaa

Valmistusohje

Pilko kasvikset. Kuullota sipuli kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja nauris. Lisää liemi ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää perunat ja jatka keittämistä. Lisää viimeiseksi kesäkurpitsat ja herneet ja keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile pistou-tahnan kanssa.

Halutessasi voit lisätä keittoon erikseen kypsytettyjä makaroneja tai katkaistua spagettia.

Pistou-tahna

Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa. Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Jälkiruoka
Pääruoka

Lue lisää

Laatuviini vailla luokitusta – mikä ihmeen supertoscanalainen?

28.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Hyvää ja edullista! Parhaat alle 10 € viinit

28.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Riikka Sukula: kestäviä viinivalintoja

27.06.2022 Annukka Oksanen + kuva Sanna Lehto