Vahteran resepti

Karitsankareeta grillistä

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita kaikki mausteet. Kuivaa puhdistettu lampaan karee hyvin lihasnesteestä ja hiero mausteseosta lampaankareen pintaan joka puolelle. Anna marinoitua yksi vuorokausi. Lisää grillihiillokseen hickorypuun lastuja. Työnnä kareepalan keskikohtaan paistomittarin tunnistintikku. Lisää ritilälle maustetut kareepalat ja lisää grillin kansi päälle. Anna ruskistua ja pinnasta savustua kannen alla noin 3 minuuttia, avaa kansi, käännä kareet, sulje kansi ja […]

Ainekset

200 g karitsankareeta kalvoista ja jänteistä puhdistettuna

2 rkl fariinisokeria

1 rkl valkosipulijauhetta

1 rkl sipulijauhetta

1 rkl kuivattua persiljaa

3 tl sellerisuolaa

3 tl oreganoa

1 tl meiramia

1 tl chilijauhetta

1 tl mustapippuria

Paprikapyree

2 kokonaista isoa paprikaa

10 valkosipulinkynttä

1 dl pähkinää

Valmistusohje

Sekoita kaikki mausteet. Kuivaa puhdistettu lampaan karee hyvin lihasnesteestä ja hiero mausteseosta lampaankareen pintaan joka puolelle. Anna marinoitua yksi vuorokausi.

Lisää grillihiillokseen hickorypuun lastuja. Työnnä kareepalan keskikohtaan paistomittarin tunnistintikku. Lisää ritilälle maustetut kareepalat ja lisää grillin kansi päälle. Anna ruskistua ja pinnasta savustua kannen alla noin 3 minuuttia, avaa kansi, käännä kareet, sulje kansi ja anna ruskistua ja savustua toiset 3 minuuttia. Poista kansi ja grillaa miedolla lämmöllä, kunnes paistomittari osoittaa 55 astetta. Kääri kareet folioon ja anna levähtää hetki ennen leikkaamista. Tarjoile couscos-suurimoiden ja tuoreiden, grillattujen vihannesten kanssa.

Couscous

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valmiiseen couscousiin oliiviöljyä, runsaasti korianteria ja mustapippuria. Tarkista suola.

Paprikapyree

Poista paprikoista siemenet ja sipuleista kuoret. Lisää kaikki uunipellille ja pyörittele oliiviöljyssä, vähässä suolassa ja mustapippurissa. Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes paprikoista irtoaa kuoret (n.1 tunti). Lisää kaikki tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Lisää vielä vähän oliiviöljyä, jotta saat pyreestä samettisen tasaista. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pinaatti-gorgonzolasalaatti

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sumakilla terävöitetty uunijuures-kanasalaatti

time Created with Sketch.
15+35 min
Gluteeniton Kanaruoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Viinitollo – viiniä iloisella ja rennolla asenteella

19.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Elina Strengel

Master of Wine – matkalla mestareiksi?

15.04.2021 Sanna Pöyry + kuvat Tero Ahonen ja Robert Seger

Tunnetko Silvanerin? Viininharrastajat himoitsevat siitä tehtyjä viinejä

14.04.2021 Mika Vanne